Az ország sportfőhatósága indokként leszögezte, hogy a játékosoknak „pozitív szellemet kell mutatniuk, és jó példával elöl járniuk” a kínai társadalomban rejlő erkölcsi értékek megőrzésében.

Szigorúan tilos a nemzeti csapat és a 23 éven aluliak válogatottja tagjainak új tetoválást készíttetniük. Azoknak, akiknek már van tetoválásuk, azt tanácsoljuk, hogy maguk távolítsák el – áll a Kínai Népköztársaság Állami Sporthivatalának állásfoglalásában, amelyből az is kiderül, hogy a húsz évnél fiatalabb játékosokból álló korosztályos csapatoknál tilos tetovált sportolókat toborozni.

A kommunista állam hatóságai 2018 januárjában megtiltották a tetoválásokkal rendelkező hírességek televíziós szereplését, a futballisták pedig csak a tetoválásaikat eltakarva jelenhetnek meg a képernyőn.

Mint ismert, Kádár Tamás épp a kínai szuperligában érdekelt Shandong Luneng csapatánál játszik jelenleg. Az idei szezonban kölcsönben szerepelt a Tianjin Jinmen Tigers együttesében, alig másfél héttel ezelőtt véget ért számára az idény, miután combsérülést szenvedett, majd a csapattársai vastaps kíséretében búcsúztak el tőle. (MTI/csakfoci.hu)

Légiósok: Sérülés miatt véget ért Kádár Tamás idénye – vastapssal búcsúztak el tőle