Múlt héten kedden először edzett az RB Salzburg, majd csütörtökön megkezdte a felkészülést a következő, 2020/2021-es idényre a 19 éves magyar válogatott középpályással, Szoboszlai Dominikkal a soraiban.

A salzburgiak augusztus 1. és 8. között Bramberg am Wildkogelben edzőtáboroznak, ahol összesen két felkészülési mérkőzést is játszanak. Augusztus 3-án, a szlovén élvonalbeli Bravo Ljubljana – amelyben a Ferencváros legújabb szerzeménye, Roko Baturina is játszott -, öt nappal később augusztus 8-án szombaton, a legutóbb a dunaszerdahelyi DAC-ot 6-0-ra legyőző francia első osztályú Nice ellen lépnek pályára Zell am See-ben, ami a nyolcnapos edzőtáborozás véget jelenti.

Szoboszlai a kezdőben kapott helyet a szlovénok elleni edzőmeccsen, és ott folytatta, ahol legutóbbi szezonban abbahagyta.

A találkozó 18. percében 0-1-es állásnál egy rossz kirúgás után Ulmer passzolt Szoboszlainak, aki 15 méterről gyönyörű gólt lőtt a hosszú felső sarokba, a kapusnak esélye sem volt a hárításra. A szünet után Adeyemi megszerezte a vezetést a salzburgiaknak, a 78. percben Zinko kiegyenlített, így 2-2-vel ért véget a találkozó.

Szoboszlaiék a nyári felkészülés során a cseh Dynamo Budejovice, és a holland Ajax együttesével is megmérkőznek. A Salzburg első tétmeccse az új kiírásban augusztus 28-án, a Bregenz ellen az Osztrák Kupa első fordulójában lesz.

Megtartaná Szoboszlait a klubja: “Még egy csapattal sem tárgyaltunk”