Csütörtökön megkezdte a felkészülést a következő idényre az osztrák bajnok Red Bull Salzburg is. Soraiban azzal a Szoboszlai Dominikkal, akit lassan tucatnyi komoly európai klubbal hozták már hírbe, de egyelőre konkrét bejelentések nem hangzottak el az ügyében.

Az augusztusi kupameccsre, illetve szeptemberi BL-playoffra és bajnoki rajtra is készülő salzburgiak sportigazgatója, Christoph Freund abban reménykedik, hogy ezeken a mérkőzéseken az év játékosának megválasztott, és nem csak az osztrák Bundesliga legjobbjának, de legértékesebb játékosának is számító Szoboszlai is ott lesz majd a soraikban.

A keret, amellyel megkezdtük a felkészülést, nagyon erős és stabil. Remélem, ezt a folytatásban is elmondhatom majd. A célunk az, hogy Szoboszlai Dominikkal a sorainkban vágjunk neki az őszi megmérettetéseknek. Az esetleges egyeztetések a tanácsadóján keresztül történnek, de egyelőre semmilyen másik klubbal nem tárgyaltunk az átigazolása ügyében. A korosztályában jelenleg ő egész Európa egyik legizgalmasabb játékosa – mondta a csütörtöki sajtótájékoztatón Freund és a reményeihez csatlakozott Jesse Marsch vezetőedző is.

Nagyon elégedettek vagyunk azzal, hogy Dominik még mindig a klub játékosa és itt van velünk. Reméljük, ez így is marad, mert egy nagyon fontos tagja a csapatnak – tette hozzá az amerikai tréner.