A gól nélküli első félidőt követően a 75. percben megszerezte a vezetést az Alanyaspor, majd négy perccel később egyenlített a Szalai Attilát végig soraiban tudó, a fennállása 20. bajnoki címre törő Fenerbahce.

A magyar válogatott védő lábában volt a győztes gól a 89. percben: az ötös sarkáról leadott lövését Juanfran önfeláldozóan blokkolta testével, így szögletre vágódott a labda. A hatperces hosszabbításban aztán minden eldőlt, mikor a 93. percben Bekiroglu fejesével az Alanyaspor 2-1-re nyert, ezzel a Fenerbahce elszenvedte zsinórban a második vereségét a török élvonalban, és visszacsúszott a negyedik helyre a tabellán.

Törökországi beszámolók szerint a mérkőzés után a Fener-szurkolók kifütyülték a játékosokat, Vítor Pereira vezetőedzőt és a csapat elnökét, Ali Koçot lemondásra szólították fel az újabb csalódást keltő eredmény után.

Múlt csütörtökön a Fenerbahce 2-2-es döntetlen játszott hazai pályán a győzelem nélkül álló belga Royal Antwerp ellen, így továbbra is nyeretlen az Európa Liga D-csoportjában. Az isztambuliak magyar légiósa rendkívül csalódottan nyilatkozott a lefújás után, szerinte győzelmet szalasztottak el.

Szalai Attila mérges és csalódott: “Sok volt a hiba, de még így is nyerhettünk volna”