Továbbra is nyeretlen a török Fenerbahce az Európa Liga D-csoportjában, miután csütörtökön 2-2-es döntetlen játszott hazai pályán a négyes másik eddig győzelem nélkül álló együttesével, a belga Antwerppel.

Az isztambuliak magyar válogatott védője, Szalai Attila ezúttal is kezdőként volt a pályán, egészen a 87. percig, egy olyan mérkőzésen, amelyet mindkét csapat megnyerhetett volna, de végül a helyzetek alapján igazságosnak mondható döntetlen született.

Szalai ugyanakkor úgy érezte, megérdemelt győzelmet szalasztott el a Fener, amely 0-1 után fordítani tudott Enner Valencia duplájával.

Nagyon csalódottak vagyunk az eredmény miatt. Mindenképpen három pontot akartunk szerezni, és szerintem meg is érdemeltük volna, de végül nem jött össze. De még úgy is nyerhettünk volna, hogy nem éppen azt csináltuk a pályán, amit elterveztünk. Mostantól próbálunk a következő mérkőzésre fókuszálni. Nem hiszem, hogy gondok lennének a védelemmel, egyszerűen csak nehéz meccseket játszunk nehéz ellenfelekkel. De tény, hogy sok hibát követtünk el az utóbbi két találkozón, a hibákból pedig általában gól születik. Csapatként jól teljesítettünk, de vannak egyéni hibák, amelyeket ki kell iktatnunk

– összegzett a magyar bekk.

Érdekesség a találkozó kapcsán, hogy a vendégek első gólját az a tanzániai Mbwana Samatta szerezte a 2. percben, akit a Fener adott kölcsön a belga klubnak augusztusban, miután Isztambulban nem kapott túl sok lehetőséget. A törökök pedig sajnálhatják emellett, hogy a duplázó Valencia egy 11-est elrontott, panenkázva találta el a kapufát a 36. percben.

Szalai Attila legendás kérője már januárban akcióba léphet – sajtóhír