Az RB Leipzig ugyan több komoly helyzetet is elpuskázott az Union Berlin elleni bajnokin (1-2), de egyáltalán nem volt érdemtelen a fővárosiak idegenbeli sikere, sőt.

Ezen a véleményen volt a lipcseiek magyar válogatott védője és hátsó alakzatának vezére, Willi Orbán is. Az rblive.de cikke szerint a hazaiak már elhitték, hogy a gyenge teljesítmény ellenére újabb győzelmet hozhatnak össze, de csalódniuk kellett.

Ha őszinték vagyunk, a győzelmünk nem lett volna megérdemelt. Nem volt elég energiánk a pályán, nem sok gólveszélyt sugároztunk kifelé. Ez kevés volt, nem voltunk eléggé éberek sem a kapu előtt. Természetesen csalódottak vagyunk, most mély levegőt kell vennünk, fizikailag és mentálisan is helyre kell raknunk magunkat, mert intenzív hetek következnek.

A vereségnek tudatosítania kell bennünk, hogy továbbra is 100 százalékot kell nyújtanunk minden mérkőzésen, és hogy nem maguktól nem jönnek a győzelmek – hangsúlyozta Orbán.

Az elmúlt hetekben néha úgy tűnt, hogy az RBL még a rosszabb meccseken is betalál, de ebben nem bízhat a három magyart is foglalkoztató német gárda már a Rangers elleni első Európa Liga-elődöntőn (csütörtök, 21:00) sem, hiszen a skót csapat ugyanolyan szenvedélyes és harapós, mint az Union – összegez a portál.

Fradi: “Nincs érinthetetlen játékos” – ez a célja vb-szereplőivel a klubnak