Mint ismeretes, a Pisa bejelentette Nagy Ádám érkezését, a magyar válogatott középpályás 4 évre írt alá az olasz másodosztályú klubhoz. Ahol igazi húzóember lehet egykori edzője szerint: Gabriel Raimondi Bolognából jól ismeri Nagyot – a 26 éves futballista 2016 és 2019 között viselte a piros-kék mezt -, és szerinte nagy húzás volt a magyar légiós megszerzése Nagy karrierje második olasz klubjánál, amelyben egyébként Raimondi is szerepelt még anno játékosként.

Rendszeresen követem az eseményeket a Pisa csapata kapcsán, ráadásul a közelben is élek. Bár az első bajnokijukról csak az összefoglalót láttam. Mint szurkoló, nagyon örülök, hogy egy olyan különleges futballista csatlakozik a klubhoz, mint Nagy Ádám. Szerintem vele egy fantasztikus üzletet kötött a Pisa, mind a minőség, mind a mennyiség terén.

Szerintem Nagy egy meghatározó futballista lesz a Serie B-ben. Technikailag ő egy teljes, érett játékos, rengeteget futott mindig is, és bár nem láttam az utóbbi időben, amikor a Championshipben játszott, nem hiszem, hogy megváltozott volna a stílusa. Szerintem a háromvédős rendszerben, a védelem előtt játszva képes a legjobb teljesítményre, fáradhatatlan, garancia a kiemelkedő teljesítményre, még úgy is, hogy a fizikai felépítése átlagosnak mondható.

Gyors, jól passzol, nem tartogatja sokáig a labdát és mindig jól ismeri fel a játékszituációkat – mondta Nagy kapcsán a szakember a “50 Canalénak”.

Hivatalos: Nagy Ádám elkelt és visszatért Olaszországba