A bajnoki cím szempontjából is rendkívül fontos rangadó vár a Szalai Attilát is foglalkoztató Fenerbahcéra, amely az éllovas Besiktas otthonába látogat a török bajnokság 31. fordulójának vasárnapi játéknapján.

A két élcsapat mérkőzésének felvezetőiben a török lapok szinte egyöntetűen kiemelik, hogy a védők teljesítményén lesz a hangsúly, a hazai oldalon a Domagoj Vida-Welinton, míg a vendégeknél a Serdar Aziz-Szalai Attila kettőse fogja játszani a kulcsszerepet.

A sozcu.com.tr azt írja, a magyar válogatott védő első számú feladata a parádés formában lévő, a góllövőlista második helyén álló, és a két csapat egymás elleni első meccsén duplázó Vincent Aboubakar megállítása lesz. A lap szerint a kameruni válogatott támadó a liga legveszélyesebb játékosa olyan helyzetekben, amikor szűk területen kell befejeznie egy támadást, így Szalainak árnyékként kell követnie őt.

A Fenerbahce jelenleg a török élvonal harmadik helyén áll, öt ponttal lemaradva az éllovas – és egy meccsel kevesebbet játszó – Besiktas, három egységgel pedig a második Galatasaray mögött.

Bejött a váltás: Brutálisan megnőtt Szalai értéke – szinte az egész török bajnokság a hátát nézi