Hétfő délután hivatalossá vált, hogy a Ferencvárostól öt év után távozó magyar válogatott játékos,

Lovrencsics Gergő a horvát élvonalbeli Hajduk Splitnél folytatja pályafutását –

jelentette be a klubhonlap.

A közlemény kiemeli, hogy a 44-szeres válogatott szélső 2023 nyaráig szóló szerződést írt alá a horvát csapatnál a szlovéniai edzőtáborban, az edzésekhez azonban csak vasárnap csatlakozik, miután még az Európa-bajnokság utáni szabadságát tölti.

– Örülök, hogy a Hajdukhoz szerződtem, tudom, hogy ez az egyik legnagyobb hagyománnyal rendelkező horvát klub. Sikereket akarok itt elérni és könnyű volt meghozni ezt a döntést, amikor realizáltam, hogy a klub és az én céljaim is egyeznek. Nagyon sikeres néhány év áll mögöttem, különösen az elmúlt három szezon, amikor is négy trófeát nyertem. Nem volt könnyű munka, de nagyszerű érzelmeket, értékes tapasztalatokat jelentett számomra, és ezt igyekszem majd átadni a Hajduknak. Találkoztam az edzővel, az elnökkel és a sportigazgatóval. Az edző az első beszélgetésen nagyon világosan elmondta felém az elvárásait, megértettem, mit kér a csapattól, mit szeretne játszani. Már sokat tudok a klubról, a városról, ahová érkezem, és a szurkolókról, akik előtt játszani fogok, alig várom az első edzéseket és mérkőzéseket, és nagyon várom a közös utunkat – nyilatkozta a klubhonlapon Lovrencsics.

A Hajduk 8-szoros horvát és 10-szeres jugoszláv bajnoknak mondhatja magát, az előző idényben a negyedik helyen végzett a ligában, míg a Horvát Kupában a negyeddöntőben esett ki.

A Fradi távozó kétszeres bajnoka megtalálta új csapatát