A csakfoci.hu számolt be elsőként arról, hogy az előző idényben a ZTE színeiben 10 találatig jutó Bobál Gergely nagy valószínűség szerint a portugál élvonalba feljutó Nacional Funchalban folytathatja pályafutását. Ezt a támadó menedzsere, Tóth János megerősítette a borsonline.hu-nak.

– Egy hónapja kezdtem tárgyalni a Nacionallal – kezdte Tóth a Borsnak. – Óriási az öröm Funchal városában, mivel az együttes most került vissza az élvonalba. Gergő a legjobbkor, 24 évesen jött el a magyar bajnokságból, Ronaldo szülővárosában korlátlan lehetőségek várják. Remélem, vevő az intelmeimre, amint a korábbi wolfsburgi kölcsönjátéka esetében is.

A cikkből az is kiderül, hogy Bobál négy évre írt alá a Madeira szigetén található Nacionalhoz. Tóthnak tetszett Bobál vírusidőszak utáni zalaegerszegi teljesítménye. Igaz, összesen 10 élvonalbeli góljának a dupláját várta.

– Ha az utolsó három fordulóban nem játszik gyengébben, 20 találattal most ő az NB I gólkirálya. Mivel a ZTE-nél többen rárajtoltak a címre, néhányan önző módon futballoztak. Pedig például a PSG-ben Neymar mindig továbbpasszolja a labdát Kylian Mbappénak, ha a világbajnok jobb helyzetben van.

Bobál jövő héten érkezik Madeirára, a menedzser igyekszik vele tartani.

– Bár a francia–portugál ki- és belépési viszonyok a ragály miatt „zaklatottak”. Mindent elintéztem neki, a lakását pedig együtt vá­lasztjuk ki.