Magyar idő szerint vasárnap este került sor az uruguayi El Clásicóra, azaz a Nacional-Penarol összecsapásra, ahol a vendégeknél a kezdőcsapatban kapott helyett a 42-szeres magyar válogatott középpályás, Vadócz Krisztián, aki végig is játszotta a 90 percet az 1-1-re végződő rangadón – a hazaiaknál egyelőre nem szerepelt a keretben a frissen igazolt magyar válogatott védő, Paulo Vinícius.

A 35 éves Vadócz januárban szerződött a Diego Forlán vezette Penarolhoz, ahol néhány mérkőzés elteltével rögtön a szurkolók egyik kedvencévé vált, a vasárnap esti Klasszikuson pedig ismét megmutatta, miért lett olyan népszerű Montevideóban, az El Observador helyi lap szerint ugyanis egyértelműen a meccs legjobbja volt.

“Vadócz Krisztián, az El Clásico vezére” 

– olvasható a portál főcímében.

A lap kiemeli, a magyar játékos az első Klasszikusán folyamatosan olvasta a játékot, nem hagyta kibontakozni az ellenfelet a középpályán, és több párharcot is sikerrel vívott meg. Szinte mindig Vadócz volt az a játékos, aki felismerte, hogyan és mikor válthat át védekezésből támadásba a Penarol, továbbá rendre pontosan játszotta meg az elől lévő társakat.

Az El Observador azt is hozzáteszi, hogy a Penarol a 63. perctől emberhátrányban játszott, ezt követően pedig Vadócz amellett, hogy a középpálya ura volt, még rátett egy lapáttal és kettőzött erővel ment előre az egyenlítés érdekében, ami végül a 81. percben össze is jött. A lap szerint dicsérhető a magyar játékos erőnléti állapota is, hiszen 96 percen keresztül rendkívül jól bírta a tempót.

A portál egyenként osztályozta is a Penarol játékosait, a legjobb érdemjegyet pedig Vadócz kapta (8), a második helyen Facundo Pellistri (7) végzett, míg további négy társa 6-ost érdemelt.