Fontos és cseppet sem egyszerű meccs várt a Németh Antal által irányított DAC-ra, a csallóköziek a Zsolna ellen léptek pályára a szlovák élvonalbeli bajnokság 11. fordulójában.

A mérkőzésen Schäfer András kezdőként kapott lehetőséget, edzője bizalmát meghálálva végig aktívan, jó teljesítményt nyújtva játszott, ráadásul gólpasszal vette ki a részét a DAC 2-0-s idegenbeli sikeréből. A 74. percben a magyar válogatott elmúlt két vb-selejtezőjén is remeklő középpályás kiválóan elvégzett szögletét követően Kruzliak fejjel vette be az ellenfél kapuját.

Szintén a kezdőcsapat tagja volt Hahn János is, azonban a 68. percben lecserélte edzője, a sérüléséből lábadozó, az elmúlt időszakban futóedzéseken résztvevő Kalmár Zsolt, valamint Szendrei Ákos nem volt nevezve a mérkőzésre.

A Gyurcsó Ádámot is foglalkoztató ciprusi AEK Larnaca hazai pályán 3-0-ra nyert az újonc Paeek ellen. Honfitársunk kezdőként a 37. percben kapott jó labdát, és éles szögből kilőtte a hosszú sarkot, majd a 64. percben lecserélték.

Sallai Roland csapata, a Freiburg, 1-1-es döntetlent ért el otthon a három magyar válogatott játékost foglalkoztató RB Leipziggel a német bajnokság nyolcadik fordulójában.

Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik a kezdőcsapatban kapott helyet a vendégeknél, míg a hazaiaknál Sallai kispados volt az első félidőben. Egyenlő erők küzdelmében a lipcseiek Emil Forsberg büntetőjével a 32. percben szerezték meg a vezetést. A tizenegyest érő szabálytalanságot Nkunkuval szemben követték el, akit Szoboszlai látványos sarkazással játszott meg a tizenhatos vonalánál középen.

A második felvonásra érkezett a Freiburg magyar támadója, aki nagy lendülettel vetette bele magát a küzdelembe, amelyben mindkét együttes győzelemre játszott és a támadójátékot erőltette. A Freiburg egyenlítését követően – ami a dél-koreai Dzsong Vu Jong érdeme volt – Sallai Orbánnal ütközött, majd a földre került.

A játékot rövid ápolás után folytatta ugyan, de nem maradhatott végig a pályán, öt perccel később lecserélték.

A hajrában Szoboszlai helyett is érkezett egy társ a pályára, míg Gulácsi bravúrja is kellett ahhoz, hogy ne változzon az eredmény.

PL: A magyar válogatott “réme” meccset nyert csapatának, a Leicester könnyedén elintézte az MU-t – eredmények, videók