Külön cikkben foglalkozik a magyar válogatott játékos, Gulácsi Péter nagyszerű formájával a Bild, ami szerint a kapusnak hatalmas szerepe van abban, hogy az RB Leipzig még három trófeáért is harcban áll jelenleg. A lap megjegyzi, hogy a magyar hálóőr világklasszis formában véd hónapok óta, ezt pedig a számok is alátámasztják, hiszen már 12 alkalommal maradt érintetlen a hálója ebben az idényben, ami a legjobb mutatónak számít a Bundesligában, továbbá 108 percenként kap gólt, ami szintén kimagasló statisztikai adat.

Sőt, ha a Német Kupát és a Bajnokok Ligáját is figyelembe vesszük, akkor összesen 17 találkozót hozott már le Gulácsi kapott gól nélkül. A Bundesligában az éllovas Bayern München német válogatott kapusának, Manuel Neuernek 9 “clean sheetje” van, de ha a teljes európai összképet nézzük, akkor is csak a Manchester City hálőre, Éderson áll jobban Gulácsitól, az angol csapat kapusa 20 kapott gól nélküli meccsnél jár.

Rendkívül fontos támogatást nyújt a csapatnak a kapuban, nagyon jó szezonja van. Péter óriási hatással van a csapatra, megadja a hátul szükséges nyugalmat, és rendkívül jól irányítja az előtte lévő társait – nyilatkozta a magyar kapusról az RB Leipzig vezetőedzője, Julian Nagelsmann.

Gulácsi a Bildnek elmondta, hogy a remek formája legfőképp a pályán kívüli életének köszönhető.

Nagyon jól ki tudok kapcsolni a családom körében ahhoz, hogy a következő meccsre ismét a lényegre tudjak koncentrálni. De még nem értem el a határaimat, és azt sem mondanám, hogy a tökéletes kapuskorban vagyok. Sokáig szeretnék még ebben a bajnokságban játszani – mondta a magyar kapus.