Mint ismert, az előző hétvégén Dárdai Pál megszerezte a második edzői ciklusának első pontját a Hertha élén a VfB Stuttgart elleni bajnokin. A kiesés elkerüléséhez viszont még sok pontot kell gyűjtenie a berlinieknek, a magyar edzőnek azonban nincs könnyű dolga, hiszen a sérülések miatt jelenleg vékony a keret, a tréningeken hat alapember sem vett részt a héten.

Dárdai másképp képzelte ezt el három hete, amikor újra leült a Hertha kispadjára.

– Több pont és kevesebb sérült játékos jobb lenne, de nem panaszkodom, kemény munkával ezt is meg kell oldanunk – idézi a Bild Dárdait, akinek a védelemben vannak a legnagyobb problémái, a megoldás pedig családon belülről érkezhet. – Most a többi játékosnak kell előrelépnie és segíteni a csapaton. Több védővel már reméljük nem történik baj, mert jelenleg is már csak Dárdai Márton maradt hátulra.

A 19 éves Dárdai Márton a most futó szezonban két alkalommal lépett pályára a Bundesligában, a korábbi tréner, Bruno Labbadia az Augsburg és a Bayer Leverkusen ellen adott számára összesen 16 perc lehetőséget. Most akár az is előfordulhat, hogy a fiatal játékos a Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató RB Leipzig elleni következő bajnokin a kezdőben kap helyet.

Dárdai odavan a felfedezettjétől: Ferrari helyett tömegközlekedéssel jár