Lang Ádám közelít a 100. meccséhez a ciprusi élvonalban, ahol a bajnokság jelenleg 6. helyén álló Omonia Nicosia csapatát erősíti.

– Azt kell mondjam, hogy jól döntöttem, amikor Ciprusra igazoltam. Amikor idejöttem egy megújuló csapatba érkeztem sok minőségi játékossal együtt és pár év után úgy látom, hogy olyan teljesítményt nyújtunk, ami méltó egy ilyen nagymúltú klubhoz –mondta a 45-szörös válogatott középhátvéd a Digi Sport Reggeli Start című műsorában. – Vannak komoly céljaink és nagy velünk szemben az elvárás és a nyomás, de a mai a világban győzelmi kényszer és nagy nyomás alatt kell teljesíteni, ez mutatja meg igazán milyen is az adott játékos.

A 29 éves játékos beszélt arról is, milyennek látta a 2021-es évét a magyar nemzeti tizenegyben, és mit gondol az elkövetkező megpróbáltatásokról.

– Összességében nézve sikeres volt az előző évem a válogatottnál is. Örülök neki, hogy már a sokadik szövetségi kapitány szavazza meg nekem a bizalmat és nem csak évente 1-2 meccs jut nekem.

Tisztában vagyok vele, kik azok a játékosok, akikkel a kapitány elsősorban számol, tudom a helyem a válogatottban, de jó dolog, hogy ha bármi olyasmi történik, akkor én vagyok az első, akihez hozzányúl

– folytatta Lang.

– Igyekszek bizonyítani, hisz kőkemény feladatunk lesz a Nemzetek Ligájában, de örülök, hogy ilyen kaliberű válogatottak ellen bizonyíthat a csapat. Az angolokat és a németeket már ismerjük, utóbbi együttes sokat fejlődött az elmúlt időben, míg az olaszokról látjuk, mit értek el az elmúlt időben, valamint ellenük mindig egy emocionális töltet pályára lépni.

Az Omonia Nicosia jelenleg a bajnokság 6. helyén áll, kissé mérsékelt teljesítménnyel 7 győzelem, 3 döntetlen és 7 vereség a bajnoki címvédő mérlege. Lang megpróbálta megfejteni, mi állhat a a vártnál gyengébb szereplés hátterében.

– Nincs szerencsénk, dominálunk végig a meccsen az ellenfél pedig kihasználja a hibáinkat. Öt mérkőzésünk van hátra az alapszakaszból, itt mindenképp ki kell harcolni a felsőházi szereplést, de bízom a csapattársaimban, tudom hogy képesek vagyunk elérni a célt, de ahhoz nagy erőfeszítés kell. Nem mondunk le a címvédésről sem, de most már szorít minket az idő, kell a változtatás és a jó teljesítményt a csapat részéről.

A fővárosi klub nemrég jelentette be, hogy 2025-ig meghosszabbította Lang szerződését.

– Az elmúlt két és félévben meghatározó játékossá tudtam válni, kiugróan jó eredményeket értünk el, így ennek tudom be a szerződéshosszabbítást – zárta Lang.

Érdekesség, hogy Langék vezetőedzője az a Henning Berg, aki korábban 2016-17-es idényben a Vidi trénere is volt, emellett játékosként Bajnokok Ligáját nyert a Manchester Uniteddel.

A Fener-szurkolóknak nem kell sok, hogy azt higgyék, egy újabb magyar válogatott játékost igazolhatnak