99 nap után újraindult szombaton a szlovák élvonalbeli bajnokság is, amely felsőházának 1. fordulójában nagyszerű győzelemmel mutatkozott be a DAC kispadján a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, a nemrégiben kinevezett Bernd Storck.

A  Nagymihály elleni bajnokin a dunaszerdahelyiek kezdőcsapatában kapott helyet Schäfer András, Kalmár Zsolt és Vida Máté is. A DAC első góljára a 31. percig kellett várni, a klubhonlap tudósítása szerint ekkor Kalmár indított egy akciót a középpályáról, aki remekül futtatta lyukra Ramirezt, majd az ő pontos beadását követően Divkovicnak már nem volt nehéz dolga. A dunaszerdahelyi gólzsák aztán a második félidőben szakadt ki csak igazán, az 57. percben egy szöglet után Simic gurított a szabadon álló Divkovichoz, aki ballal bombagólt lőtt.

A hazaiak harmadik találatát a magyar válogatott középpályása, Kalmár Zsolt szerezte, aki Blackmantől kapott jó visszagurítást a jobb oldalról, majd kapásból bombázott a háló közepébe. Ezt követően sem állt le a DAC, Divkovic mesterhármast szerzett, míg a kegyelemdöfést Blackman vitte be Kalmár az utolsó találatnál egy gólpasszt is kiosztott.

Szintén pályára lépett a Slovan Bratislava, amely kezdőjébe Holman Dávidot is jelölte Ján Kozák vezetőedző. Sokáig úgy tűnt, hogy a Rózsahegy meglepetésre elvisz egy pontot a pozsonyiak otthonából, ám épp a magyar játékost a 81. percben váltó Zan Medved találatának köszönhetően behúzta a győzelmet a Slovan.

A horvát élvonal 28. fordulójában a Kleinheisler László vezette Eszék 0-0-s döntetlent játszott a Slaven Belupo otthonában, honfitársunkat a 76. percben cserélték le.

Szlovák bajnokság, felsőház, 1. forduló

DAC Dunaszedahely–Nagymihály 5-0
Slovan Bratislava–Rózsahegy 1-0

Horvát bajnokság, 28. forduló

Slaven Belupo–Eszék 0-0

Bundesliga: Sallai fejes gólja egy pontot ért, megint Haaland lett a Dortmund hőse – eredmények, videók