A napokban már beszámoltunk arról, hogy Novothny Soma nagy eséllyel távozik a Bundesligában szereplő VfL Bochumtól, miután a magyar támadó mindenben megegyezett a ciprusi Anorthosis Famagustával.

A ciprusi 24sports szerint Novothny vasárnap a szigetországba utazott, hogy átessen az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon, ezeket követően írhatja alá szerződését új klubjával – várhatóan a következő idény végéig. A portál úgy tudja, hogy a Bochum a következő eladásából is részesedhet majd a megállapodás szerint.

A korábban többek között Nápolyban, Újpesten, Diósgyőrben és Dél-Koreában is szerepelt 27 éves Novothny annak az északír Kyle Laffertynek a helyére léphet az Anorthosis keretében, aki a napokban bontott szerződést a ciprusi klubbal.

Megyeri Balázs ugyancsak a helyi élvonalba, az AEL Limasszol együtteséhez szerződhet, méghozzá Törökországból. A még a Göztepe keretéhez tartozó 31 éves, 1-szeres magyar válogatott kapust a goal.philenews.com információi szerint egy lépés választja el a klubváltástól, miután a szerződése részleteiben már megegyezett kérőivel.

Ha bontani tud a törökökkel, ő is Ciprusra igazolhat a napokban.

Az ötszörös görög bajnok kapus a Ferencváros, az Olympiakosz, a Getafe, a Greuther Fürth és az Atromitosz mezét is viselhette a múltban.

NB I-es ajánlatai is vannak az albán védőnek – hazai átigazolási hírek