Az összeállítást a mérkőzések statisztikái, az egyes fordulók legjobb csapatai és a szakemberek véleménye alapján állították össze. Az éllovas Slovan csapatából négy játékos, míg a DAC együtteséből hárman, Kalmár Zsolt, Cesar Blackman és Eric Davis került az ősz legjobb kezdőcsapatába – írja a sportolunk.sk.

Rajtuk kívül még a Zsolna és az Aranyosmarót együtteséből került 2-2 játékos a legjobbak közé. Kalmár Zsolt nem csak az ősz legjobb csapatába került be, hanem az InStat és a szlovák Sport napilap osztályzatai alapján a liga legjobb játékosa lett, ráadásul 11 góllal és négy gólpasszal a bajnokság legeredményesebb játékosa is egyben.

A Fortuna liga őszi idényének álomcsapata:

Dominik Greif (Slovan) – Cesar Blackman (DAC), Jakub Kiwior (Zsolna), Kenan Bajrič (Slovan), Eric Davis (DAC) – David Hrnčár (Aranyosmarót), Nono Villar (Slovan), Kalmár Zsolt (DAC), Rafael Ratao (Slovan) – David Kurminowski (Zsolna), Filip Balaj (Aranyosmarót)

Kalmár 11 találattal vezeti a góllövőlistát, az őszi szezonban négy gólpasszt is kiosztott, ő próbálkozott a leggyakrabban kapura lövéssel (65), ő találta el legtöbbször a kaput (37), és ő értékesítette a legtöbb büntetőt (4). Holman Dávid nyolc alkalommal volt eredményes.

A Dunaszerdahely 18 fordulót követően a tabella második helyén áll, hátránya öt pont a Slovan Bratislava mögött.

Magyar válogatott játékos lett a szlovák bajnokság legjobbja