Szoboszlai Dominik, a RB Leipzig magyar válogatott középpályása először kapott lehetőséget kezdőként ebben a szezonban.

Edzője bizalmát hatalmas gólokkal hálálta meg: előbb a 39. percben hatalmas góljával szerezte meg a vezetést a Stuttgart ellen. Egy eladott labdára csapott le, tolt rajta egyet, majd a tizenhatos jobb sarkáról, elemi erővel, jobbal kilőtte a kapu jobb oldalát.

Az 52. percben duplázni tudott: nagyjából 25 méterről, a bal szélről lőtte a kapu elé a labdát, s mivel nem ért bele senki, így a jobb alsóban kötött ki.

A 69. percben Jesse Marsch lecserélte, Szoboszlai vastaps kíséretében hagyta el a pályát – bizony rászolgált, hiszen duplázott a svábok ellen. Honfitársai közül a kapus Gulácsi Péter végigjátszotta a találkozót, a középhátvéd Willi Orbán 76 percet kapott.

A 20 éves magyar válogatott játékos a januári érkezése után harmadszor lépett pályára tétmeccsen a Bundesliga-csapatban: a Sandhausen elleni kupameccsen az első labdaérintéseit követően betalált, majd a Vitoria Berlin elleni edzőmeccsen a győztes gólban volt benne.

Szoboszlairól áradoznak a németek: “A Lipcse szuper-magyarja szétszedte a Stuttgartot” – mutatók és szalagcímek a hazai bemutatkozásáról