Gazdag Dániel a nyáron, 11 év után hagyta el a Budapest Honvédot, jelenleg pedig az amerikai élvonalban szereplő Philadelphia Union csapatát erősíti. A magyar válogatott támadó középpályás jó döntésnek érzi, hogy az Egyesült Államokba igazolt.

Nagy váltás volt az életemben, amikor Philadelphiába igazoltam, de így nyolc hónappal a váltás után azt mondom, hogy boldog vagyok, hogy ott lehetek, egy jó döntésnek érzem, amit meghoztam. Nyilván egy új csapatba, új közegbe kerültem, mondhatom, hogy szinte először, hiszen a profi pályafutásom alatt először váltottam klubot, ráadásul nagyon hosszú idő után. Úgyhogy ez egy új helyzet volt, meg kellett szoknom, de bíztam benne végig, hogy igazából ez csak egy átmeneti időszak, és éreztem magamon, hogy a játék is egyre jobban megy, a társak is egyre jobban elfogadtak, segítőkészek voltak nagyon, úgyhogy aztán ez gyorsan átfordult és utána jól ment minden – nyilatkozta Gazdag a kispestiek Facebook-oldalának.

Egy rövid összeállítás a magyar középpályás elmúlt idényéről:

A 25 éves futballista kiemelte, hogy akárhová mennek Amerikában meccsre, szinte mindenhol találkozott magyarokkal és Philadelphiában is már otthon érzi magát. De nem csak emberként, de játékoskét is sokat adott már neki, hogy az egyik legerősebb nem európai bajnokságban, az MLS-ben szerepelhet.

Nyilván tapasztaltabb lettem. Azt gondolom, hogy játékosként az mindenképpen nagy lépés, hogy nemzetközi szinten is meg tudom magam méretni. Azért van egy-két nagyon jó játékos a bajnokságban. Ellenük is jó volt játszani, az is nyilván egy nagyon jó tapasztalat volt. Emberileg is sokat tanultam. Kiszakadtam Magyarországról, egyedül kellett a családunkkal helytállni egy teljesen új világban, úgyhogy azért így is erősödtem az úttal. (…) Szakmailag is egy jó döntés volt, a bajnokságban kellemesen csalódtam. Azt gondolom, hogy nagyon jó ritmusú meccsek vannak.

Kicsit más a foci, mint itt Magyarországon, vagy itt Európában sokkal inkább támadó jellegű az egész. Nem nagyon állnak vissza a csapatok védekezni. Nyilván ez annak is köszönhető, hogy a bajnokság rendszere is más, tehát nincs kieső, így senkinek nem kell félnie. De azt gondolom, hogy egy fizikális és magas tempójú bajnokság az MLS.

Nekem azt mondták, hogy az elsődleges célunk, hogy a playoffba bejussunk, aztán ott pedig meglátjuk, mire vagyunk képesek. Ez sikerült is, ugye az alapszakaszban második helyen végeztünk a keleti csoportban, ami azt gondolom, hogy egy jó eredmény volt, és a rájátszásban is tudtunk menni két kört, ami azt jelenti, hogy Keleti Főcsoportdöntőt játszottunk. Kicsit csalódottak voltunk a meccs után, mert azt gondolom, hogy több is volt még benne, hiszen a finálé előtt 11 játékosunk is covidos lett pár nappal, úgyhogy rájuk nem számíthattunk. Szerintem ha esetleg ők is ott vannak, akkor nagyobb esélyünk lett volna bejutni akár a nagydöntőbe is, de összességében azt gondolom, hogy én személy szerint és klubszinten is egy jó szezont zártunk.

A későbbi bajnok New York City FC búcsúztatta decemberben Gazdagékat:

Gazdag azért az NB I-et és volt csapatát is figyelemmel kísérte.

Természetesen figyelemmel követem a Honvédot, szinte minden meccset, amikor van időm, azt meg is nézem élőben vagy az eredményeket mindig meg szoktam nézni. És a régi társakkal is tartom a kapcsolatot. Van, akivel szinte napi szinten beszélek – tette hozzá.