Csütörtökön a német Kicker szakmagazin arról számolt be, amennyiben az RB Salzburg nem jut tovább a Bajnokok Ligájában a csoportjából, akkor Szoboszlai Dominik már a télen távozhat, és a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt foglalkoztató RB Leipzignél folytathatja pályafutását.

Mostanra újabb fordulatot vett az ügye: A német Bild című napilap pénteki száma szerint

Zinédine Zidane személyesen hívta fel telefonon a húszéves játékost, hogy meggyőzze arról, a Real Madridban folytassa pályafutását.

Nem árt azonban óvatosan kezelni a lap információit, hiszen arról nem írtak semmit, hogy a magyar labdarúgás legutóbbi évtizedeinek legnagyobb tehetsége mit válaszolt a szakembernek.

Hozzátették: Szoboszlai iránt a Bayern München, az RB Leipzig, a Liverpool és az Arsenal mellett – három olasz sztárcsapat – Milan, Napoli és a Juventus is érdeklődik. Az átigazolásokban mértékadónak számító Transfermarkt 25 millió euróra taksálja a piaci értékét.

A madridiak érdeklődése nem új keletű, hiszen az Izland elleni győztes Eb-pótselejtező másnapján a címlapon robbantotta a bombát a spanyol AS c. napilap. Akkor megemlítették, Szoboszlai a pótselejtező-döntőn lőtt győztes góljával hívta fel magára a figyelmet, és október végén ő szerezte a Salzburg két góljának egyikét az Atlético Madrid otthonában.

Korábban a salzburgiak sportigazgatója, Christoph Freund elmondta, szeretné, ha a magyar válogatott középpályás a lehető leghosszabb ideig az osztrák bajnoki címvédőnél maradna, viszont az az egészséges, ha a megfelelő időben megteszi a következő lépést a pályafutásában.

Meglátjuk, mi történik télen, de nagy a valószínűsége, hogy egy nagy klubhoz kerül – fogalmazott akkor a sportvezető, aki hangsúlyozta, Dominik esetében a fejlődés következő lépése az, ha minden találkozón magas szinten teljesít – Meg vagyok győződve, hogy a következő években Európa egyik legjobb középpályásává válhat – jelentette ki Freund.

Szoboszlai az idei szezonban minden sorozatot figyelembe véve 17 tétmérkőzésen 8 gólt szerzett és 9 gólpasszt adott – a napokban pedig március és április után  november hónap legjobbjának választották meg Salzburgban.