Szalai Ádám, a Mainz magyar válogatott támadója kezdőként lépett pályára a Greuther Fürth ellen, majd a találkozó 18. percében a második találatot szerezte egy jobb oldali beadást követően. A 33 éves csatárnak keserédes a győzelem, hiszen egy párbaj során földre került, majd egy fürthi játékos rálépett a kezére, ezért kötéssel játszotta végig a kilencven percet. A fájdalmat igazán csak a lefújás érezte.

Nagyon szép gól volt, Slivan tökéletes labdája után csak ki kellett nyújtanom a lábam. Jól reagáltunk a Bochum elleni vereségre, erről sokat beszélgettünk a csapattársakkal a héten – kezdte a Kickernek a meccs utáni értékelését Szalai, aki az eredménytől függetlenül kevésbé örült annak, hogy a jobb keze megsérült – Ez nem olyan jó érzés – zárta rövidre a magyar légiós, akit senki sem akadályozott meg abban, hogy felmásszon a kapu mögötti kerítésre, majd csatlakozzon a Mainz-szurkolókhoz, és torkaszakadtából vezényelte a tradicionális Humbát (egy 1964-es dal, amely a mainzi farsangból ered – a szerk.), amelyről felvétel is készült.

Edzője, Bo Svensson dicsérettel illette Szalai teljesítményét.

Ádám nem játszott jó mérkőzést, de gólt szerzett. Tudja a szerepét a pályán és azonkívül is. Fontos játékos számunkra – fogalmazott a dán szakember.

Szalai – aki pályafutása során 54 találatnál jár a Bundesligában – tagja a magyar válogatott szeptemberi vb-selejtezőire készülő keretének. Az előző idényben egyszer, a 30. fordulóban a Werder Bremen ellen volt eredményes.