Mint ismert, az Aston Villa első keretéből összesen tízen fertőződtek meg koronavírussal, így csak utánpótlás-játékosokkal tudtak kiállni a legutóbbi, Liverpool elleni FA-kupa-mérkőzésre múlt héten péntek este. A birminghamiek kapuját a 19 éves magyar kapus, Onódi Ákos védte. A tehetséges hálóőr nem vallott szégyent – nyolc alkalommal hárított, ezzel a magyar játékos az elmúlt három év legtöbb védését mutatta be egy meccsen a kupában.

Úgy gondolom, a részemről pozitívan sikerült a bemutatkozásom. Természetesen ehhez a társak is kellettek, hiszen csapatként nagyon jól tudtunk játszani hatvan percig. Tudtuk, hogy mekkora lehetőség előtt állunk, és nem féltünk a Liverpool ellen. Fizikailag teljesen jól éreztem magam. Egyedül a tempó volt olyan, amilyet még nem tapasztaltam. A hármas sípszó után fejben totál kivoltam. A felnőttek kapusedzőjével is beszéltem, aki külön kiemelte, hogy amin a héten dolgoztunk, a vetődések, kirúgások tekintetében, azokat maradéktalanul visszakapta. Ahogy ő mondta: “látszott rajtam, marhára élveztem a mérkőzést és rendkívül elégedett volt velem – mondta a honlapunknak adott interjúban Onódi.

A koronavírus által megtizedelt Aston Villa szerdán a bajnokságban a Tottenham csapatát fogadta volna, azonban a birminghamiek hétfői kérésére miatt elhalasztották a találkozót, amit még aznap a liga elfogadott.

Ez azt jelenti, hogy a Győrben nevelkedő magyar kapus bemutatkozására még várni kell a Premier League-ben.

A londoniak az új kiírás értelmében szerda este pótolják a Fulham elleni hazai összecsapását, amelyet december 30-án a koronavírus-fertőzések miatt kellett elhalasztani.

További változás a kiírásban, hogy az Aston Villa és az Everton bajnokiját szombatról vasárnap kora délutánra ütemeztek át.

Interjú: “Kettőt kihagyott a szívem” – nem puskázik a Liverpool ellen bemutatkozó 19 éves magyar kapus