A Piast Gliwice (3-1-4) nyolc forduló alatt 10 pontot szerzett a lengyel élvonalbeli bajnokságban, ezzel pedig a 8. helyen áll a tabellán. A csapat idei teljesítményéből Vida Kristopher három góllal és egy gólpasszal vette ki a részét. A 26 éves játékos a mkszaglebie.pl-nak adott interjújában értékelte az eddig lejátszott meccseket, majd a személyes céljairól is nyilatkozott.

Minden mérkőzés egy teljesen más történet. Eddig olyan meccseket nyertünk, ahol esélyesként játszottunk. A Wisla Plock ellen olyan hibákat követtünk el, amelyeknek nem lett volna szabad megtörténniük velünk, de mentálisan elég erősek voltunk ahhoz, hogy a végén a mi javunkra billentsük a mérleg nyelvét. A Pogon Szczeczin ellen egy sajnálatos gólt kaptunk, ami mint később a végeredményt is jelentette. Ha nem ér hozzá az egyik védőnk a labdához, akkor az nem esett volna a kapuba. A Slask Wroclaw elleni győzelem karnyújtásnyira volt, de sajnos megint nem jött össze. Úgy gondolom, nem szenvedtünk volna vereséget, ha a szerencse is mellénk állt volna a kulcspillanatokban – kezdte Vida Kristopher, aki szerint sokkal jobban kezdtek, mint egy évvel ezelőtt.

Jelenleg ott tartunk, ahol az előző idényt befejeztük, így jó helyzetben vagyunk ahhoz, hogy hosszú távon a legmagasabb célokért is küzdjünk. Ha végig arra koncentrálunk, hogy minden egyes mérkőzést megnyerjünk, az tovább fog minket motiválni, és a lehető legmagasabb célokra kell törekednünk.

Vida pályafutása során megfordult a Twente utánpótlás csapataiban és a De Graafschap színeiben is. Úgy érzi, a Hollandiában szerzett tapasztaltait Lengyelországban is tudta kamatoztatni.

Fiatalon az egyik legjobb döntést hoztam azzal, amikor Hollandiába igazoltam. A hollandok nagy figyelmet fordítanak a technikára és a labdakezelésre is. Ott megtanultam, hogy érdemes kockáztatni, érdemes magamra vállalni a játék minden felelősségét, és mindez működik a felnőtt pályafutásom során is.

A magyar légiós elismerte, magasak voltak vele szemben az elvárások, amelynek az első lengyelországi évében nem felelt meg. Viszont az idei szezonban nyújtott remek formáját folytatná.

Magammal szemben eléggé kritikus vagyok. Az első szezonom Gliwicében nem volt jó. Tudom, elmaradtam az elvárásoktól. Amikor a Piasthoz kerültem, sikeres szezonom volt Dunaszerdahelyen, így azt gondoltam, hogy Lengyelországban is megfelelő szinten fogok tovább játszani. Ez azonban nem így történt. Tisztában vagyok vele, hogy sokan csalódtak a pályán nyújtott teljesítményemben. Az első másfél évben a lengyel bajnokságban mindössze egy gólt szereztem, míg a mostani szezonban háromszor sikerült betalálnom és egy gólpasszt adtam. Szeretném folytatni ezt a jó sorozatot.