A magyar támadó múlt szombaton megszerezte pályafutása első élvonalbeli gólját, amikor csapata 2-0-ra legyőzte a vendég Hoffenheimet. “Hazai pályán nagyon erősek vagyunk” – vélekedett a légiós csatár, hozzátéve, hogy a Bayern Münchentől elszenvedett vereséget kivéve a többi mérkőzésen nem vallottak szégyent. A 27 éves futballista az M1 aktuális csatornán elmondta, hogy a szombati meccsen a második félidőben csereként, de önbizalommal telítetten lépett pályára, mert már az edzéseken is jó teljesítményt nyújtott.

Novothny örül, hogy gólja után tizenegyest harcolt ki, illetve meg tudta nyerni párharcait, a Milos Pantovic által a ráadásban 66 méterről szerzett gól pedig már csak “hab volt a tortán”. Emlékeztetett rá, hogy először csak pár percet kapott Thomas Reis vezetőedzőtől, de a pályán töltött idő egyre nőtt és most már úgy érzi,

“B-opcióként” számítanak rá, ahonnan könnyedén lehet előre lépni, igaz, akár vissza is.

Kiemelte, hogy hazai pályán sokat számít az együttesnek a szurkolók által teremtett – eddig nem tapasztalt – fantasztikus atmoszféra, amely talán annak is köszönhető, hogy a Bochum régóta nem szerepelt az első osztályban. Céljuk a biztos bennmaradás, és úgy érzi, a saját kezükben van a sorsuk, mert “jönnek a pontok”. A magyar játékos 2020 szeptemberében igazolt az akkor még másodosztályú VfL Bochumhoz. Az újonc 11 forduló után a 12. helyen áll a 18 csapatos bajnokságban. (MTI)

Így kell beállni: Novothny 10 perc alatt gólt lőtt és 11-est harcolt ki a Bundesligában – videó