Novothny Soma 2020 nyarán, szerződése lejártával szerződött az akkor Bundesliga 2-ben szereplő Bochumhoz, első szezonjában 14 mérkőzésen 2 gólt szerzett a bajnoki címet nyerő együttesben. A feljutást követően a nyári felkészülés során kisebb térdsérülést szenvedett az egyik edzésen, amely mára a múlté, ennek ellenére a 27 éves csatár egyelőre nem kapott szerepet az élvonalbeli bajnokságban.

A veszprémi születésű labdarúgó rendkívül elszánt, nem csügged amiatt, hogy egyelőre nem jutott játéklehetőséghez a német élvonalban – eddig háromszor ült a kispadon, de nem kapott lehetőséget.

A csatársorban nem én vagyok az A, de még a B terve sem vezetőedzőnknek, Thomas Reisnak. Az egészen biztos, hogy nem adom fel! Megvívom a mindennapos csatákat, edzéseken igyekszem bebizonyítani, készen állok a bemutatkozásra.

Minden nap tiszta lelkiismerettel fekszem le, tudom, amit csak lehet, azt megteszem a csapatba kerülésért – mondta az M4 Sportnak.

Novothnyval együtt öt magyar szerepel jelenleg Bundesliga-csapatnál, de a támadónak egyelőre nem volt lehetősége szorosabb viszonyt kialakítani a többiekkel. A válogatott szünet előtt a Bochum az RB Leipzig otthonában lépett pályára, a hazaiak 3-0-ra nyertek. A találkozón Szoboszlai Dominik szögletből gólpasszt adott, míg a kapuban ezúttal is Gulácsi Péter állt.

Sajnos kimaradtam a keretből, így nem találkoztam a honfitársaimmal. Egyébként sem túl szoros a kapcsolatom egyik Németországban légióskodó magyarral sem, persze, ha a mérkőzések kapcsán találkozunk, váltunk néhány szót, mint például Szalai Ádámmal is a Mainz elleni bajnokin.

Novothny szerződése 2022 nyárig érvényes, ő sem tudja, mit hoz a jövő.

Egyelőre nem tekintek olyan messzire. Valamit megtanultam a futballban: nagyon gyorsan változnak az események. Terveket szövögetni szinte lehetetlen, esetleg hétről-hétre érdemes. Az a legfontosabb, hogy januárig minél több játékpercet szedjek össze, aztán meglátjuk, mit hoz a jövő.

A csatárt megkérdezték arról is, mit szól volt csapata, az Újpest mélyrepüléséhez az NB I-ben.

Németországból is követem a hazai labdarúgást, főleg az Újpest mérkőzéseit, a klub szélsője, Simon Krisztián az egyik legjobb barátom, napi kapcsolatban vagyunk. Akit érdekel a magyar futball, sajnálattal figyelheti, hogy egy ilyen nagy múltú klub, mint az Újpest, évek óta gondokkal küszködik. Legutóbb, mikor én is a csapat játékosa voltam, szintén mély hullámvölgyből kellett felküzdenünk magunkat. Remélem, ezúttal is összeszedi magát az együttes, és megindul a felfelé a tabellán – fogalmazott.

Légiósok: Egy hónapig “jegelték”, majd sarokkal adott gólpasszt Novothny – videó