Mint ismeretes, az RB Leipzig 1-0-ra legyőzte a skót Rangerst csütörtökön, az Európa Liga első elődöntőjén. A két magyarral, Gulácsi Péterrel és Szoboszlai Dominkkal felálló lipcseieknek egészen a hajráig kellett várnia a győztes gólra, végül Angelino remek kapáslövése törte meg a vendégek ellenállását.

A skót Daily Record szerint a korábbi Liverpool-kapus és magyar válogatott hálóőr, Gulacsi Péter “láthatóan nem volt elragadtatva” Giovanni van Bronckhorst taktikájától.”

A Rangers nagyon védekezően játszott és nem volt könnyű dolgunk. Úgy éreztük, mintha két ötös blokkjuk lett volna a kapu előtt, nekünk pedig nagyon türelmesen kellett játszanunk. De a győzelem megszerzése jó érezés volt. Most pedig egy rendkívül nehéz meccs vár ránk Glasgow-ban, de már megmutattuk Bergamóban és San Sebastianban is, hogy milyen jól tudunk idegenben teljesíteni ebben a sorozatban. A Rangersnek pedig többet kell majd kijönnie és ez nagyobb teret adhat nekünk a támadásokhoz – fogalmazott a magyar kapus.

A lap szerint a Leipzig többi sztárja azonban “nagyobb tiszteletet mutatott” az Ibrox-partiak felé, és elismerte, hogy milyen nehéz lesz a glasgow-i visszavágó.

Ami Gulácsi nyilatkozatát illeti, a hálóőr arra utalt, hogy a német csapat az előző 11 idegenbeli meccséből csak egyszer kapott ki és azt a vereségét is a Bayern München otthonában szenvedte el. Az Európa Ligában viszont idén az Atalantánál és a Real Sociedadnál is nyerni tudtak.

Európa Liga: Élőben közvetítették a riporterek, ahogy megtámadják őket a szurkolók – itt a felvétel