“2021 királyának” nevezi Szalai Attilát a Fotomac nevű török portál. Szalai azért érdemelte ki a magasztalást és “a legértékesebb” jelzőt a lapnál, mert a 2021-es esztendőben az ő értéke növekedett a legnagyobbat a török bajnokságban.

A Fenerbahce védője a januári 800 ezer eurós összegről 11 millió euróra növelte piaci értékét, ezzel a 23 éves játékos több mint 10 millió eurós értéknövekedést könyvelt el 2021-ben.

A Fener a ciprusi Apollon Limasszol csapatától szerezte meg Szalait, aki azóta a klub alapemberének számít, 49 mérkőzésen lépett pályára a török csapat színeiben, ezeken 3 gól és 2 gólpassz fűződik a nevéhez. A magyar játékos csapata jelenleg a bajnokság negyedik helyen áll. Szalai olyan játékosok mellett tud pallérozódni, mint Enner Valencia, Diego Rossi vagy a világbajnok német középpályás, Mesüt Özil.

Szalai nagyszerű teljesítménye miatt számos európai topcsapat érdeklődését is felkeltette. Különösen a Chelsea, a Napoli és az Atletico Madrid érdeklődéséről lehetet hallani a 23-szoros válogatott bekk kapcsán.

Szalai mesteri fejese a németeknek és az emlékezetes Eb, a magyar válogatott összes gólja 2021-ben – videó