A hosszabbításom mellett az egyik szempont az volt, hogy ennyi néző előtt játszhatok hétről hétre. Szerintem bárki megirigyelheti a magyar vagy a szlovák bajnokságból ezt a szurkolótábort. Másfelől szeretem a csapatot, mert fiatalok vagyunk, és jól elvagyunk a pályán kívül, és a pályán is megértjük egymást – kezdte Vida Kristopher a DIGI Sport napindító műsorában, a Reggeli Startban.

A DAC légiósa feltételekre sem panaszkodhat, hiszen nemrég átadták a MOL Labdarúgó Akadémiát, ami a további fejlődésüket is nagyban segítheti.

Amikor ideigazoltam felvázolták ezt az egészet, és bíztam benne, hogy úgy is lesz. Abban az időben két pályánk volt: egy műfüves és egy füves, az akadémia pedig építés alatt volt, ami mostanra elkészült. Látni a fejlődést és azt is, hogy milyenek lettek a körülmények, milyen pályákon tudunk edzeni. Minden adott ahhoz, hogy fejlődjön egy játékos, hozzátéve a mostani edzői stábunkat, akik rengeteget foglalkoznak velünk, és nekik is köszönhetjük a jó eredményeket.

Marco Rossi és Peter Hyballa közti különbségről

Tavaly is jól szerepeltünk. Marco Rossinál nagyon rendbe raktuk a védekezést, kevés gólt kaptunk, szervezettek voltunk, és mindenki tudta, mit kell csinálni. Peter Hyballa érkezésével pedig egy másfajta németes-hollandos munka kezdődött el. Az elején talán mindent egy lapra feltettünk a támadásokra, és meccseként két gólt kaptunk, viszont rúgtunk hármat. A játékstílusunk mostanra a több támadásra, akcióra épül, és szebb játékot játszunk.

Az esetleges válogatott meghívóról

Marco Rossi volt már kint meccseken és ismer is. Látta, hogy játszok idén, de személyesen még nem beszéltem vele. Másokon keresztül érdeklődött felőlem.

Bízom benne, hogy hamarosan fel tudjuk venni a kapcsolatot, és ha így folytatom, akkor lesz esélyem megmutatni magam a válogatottban is.

Vida Máté nyári érkezéséről és a csapat céljairól

Vida Máté nagyon fontos számunkra. Azért is, mert a sérülése után jobbhátvédként játszik, ahol a legjobbját nyújtja, ám elmondása szerint a középpályán szeret játszani. Nagyon nagy erősítés volt a nyáron, és remélhetőleg együtt visszük végig ezt a szezont. Meg akarjuk nyerni a bajnokságot, habár hat pont a hátrányunk, amit a hétvégén csökkenthettünk volna, de elpuskáztuk a lehetőséget. Szerintem a mostani keret a legerősebb, ami a DAC-nak volt, lehet rá esélyünk, hogy odaérjünk az első helyre.

A Slovan és a DAC közti rivalizálásról

Nagyon nevek vannak a Slovannál, minőségi csatáruk van, hiszen bármilyen pozícióból gólt tud rúgni.

Lehet, hogy egyénileg jobb játékosok alkotják a keretüket és tapasztaltabbak, de csapatilag mi sokkal erősebbek vagyunk.

Talán ez lehet a kulcs, hogy mi leszünk az elsők, remélem így lesz.

Kalmár Zsolt utóbbi időben nyújtott teljesítményéről

Ahogy a válogatottban, úgy játszik nálunk is. Volt olyan mérkőzés, amikor nélkülöznünk kellett, aminek nem örültünk, kétségbe is estünk, de megoldottuk. Fontos láncszeme a csapatnak.