Mint arról korábban már beszámoltunk, szombaton gólzáporos bajnokin múlta felül ellenfelét a szlovák bajnokság második helyén álló a Dunaszerdahely.

A DAC a Podbrezova ellen lépett pályára hazai pályán, és bár a szünetben még a vendégek vezettek 2-1-re, végül a hazaiak örülhettek, többek között a mindent eldöntő harmadik dunaszerdahelyi gólt remek egyéni alakítás után Kalmár Zsolt szerezte, aki ezzel a negyedik gólját lőtte a bajnoki idényben.

A találkozó után a magyar válogatott középpályás értékelte a látottakat.

– Rengeteg helyzetet kihagytunk, de nagyon jó volt, hogy végül győztünk. Olyan nehéz mérkőzés volt, mint amilyenre előzetesen számítottunk. Az ellenfél nagyon alaposan felkészült belőlünk, a letámadásaink során többször is jól ki tudták hozni a labdát – kezdte Kalmár Zsolt az fcdac.sk-nak.

Viszont véleményem szerint megérdemelten nyertünk, hiszen legalább tíz-tizenöt olyan gólhelyzetet kihagytunk, amelyekkel akár öt találkozót is megnyerhettünk volna

A 23 éves játékos a 85. percben szerzett győztes góljáról és a szurkolókról is szót ejtett.

Nagyon örülök, hogy a végén sikerült betalálnom, hiszen több lehetőséget is kihagytam. Szeretném megköszönni a szurkolóknak, hogy ennyien kijöttek a mérkőzésre, buzdítottak minket és az utolsó percekben is bíztak bennünk. Le a kalappal előttük.

Végül a Szenice elleni Szlovák Kupa nyolcaddöntőjére kitért.

Először is ma egy jó regeneráció kell, hogy kedden újra frissen lépjünk pályára Szenicén. Tisztában vagyunk vele, hogy az sem lesz egy könnyű meccs, hiszen nemrég találkoztunk velük, és meg is szenvedtünk a három pontért. Viszont úgy gondolom, hogy ha ezt a jó játékot nyújtjuk ismét, akkor a kupában is továbbjuthatunk – tette hozzá.

Légiósok: Kalmár gyönyörű góljával nyert meccset a DAC-nak – videó