Pénteken a felvidéki DAC vezetése úgy döntött, hogy berekeszti a felnőtt csapat edzéseit. Kalmár Zsolt, a csapat magyar válogatott középpályása beszélt a részletekről.

 – Péntek reggel épp a határnál jártunk Vida Mátéval, amikor hívtak a klubtól, hogy nem kell jönnünk. Utasítottak, hogy forduljunk vissza, mert törölték az edzéseket, és nem tudni, mikor indul újra a közös gyakorlás. Kaptunk gyakorlatokat, amiket nap mint nap el kell végeznünk. Nem nagyon megyünk ki a lakásból, ezért itthon végzem el az erősítési gyakorlatokat, a futást pedig itt, a lakhelyemnél. Konditeremben persze minden egyszerűbb lenne, de ott még nagyobb esélye van, hogy a vírust összeszedjem – mondta Kalmár az fcdac.sk-nak.

A koronavírus terjedése miatt szinte lebénult az egész világ, így érthető, hogy a futball is háttérbe szorult.

– Teljesen új helyzetbe kerültünk, hiszen nem tudjuk, mikor fog folytatódni a normális fociélet. Személy szerint nagyon odafigyelek a higiéniára, ha a szükség úgy hozza és kiteszem a lakásból a lábamat.

Ha a mérleg egyik oldalára a családomat és az egészséget teszem, a másikra pedig a focit, akkor nem is kérdés, mit választok. Nincs nagyobb érték, mint a családunk és az egészségünk.

– Most az a legfontosabb, hogy mindannyian egészségesek maradjunk. Ezért kérek én is mindenkit, hogy kövesse az utasításokat, és ha teheti, maradjon otthon!

Koronavírus: Házi karanténba került a ZTE két ifijátékosa, pozitív tesztek a Valenciánál – minden hír a járványról!