Rendkívül nemes cselekedetet hajtott végre Király Gábor, a Haladás és a magyar válogatott korábbi 108-szoros válogatott kapusa. A K1RALY diagnosztikai eszközökkel támogatja megyei kórház infektolóigai és sürgősségi osztályát. A sürgősségi osztálynak korszerű betegfigyelő monitort, az infektológiának három mobil véroxigénszint mérőket, és kettő digitális vérnyomásmérő készülékeket vásárolt.

A napokban 44. születésnapját ünneplő ex-hálóőr Szombathely díszpolgárának mondhatja magát, valamint kapusiskolát működtet a Vas megyei székhelyen. Mivel lassan egy hónappal ezelőtt az MLSZ felfüggesztette valamennyi szervezett versenyprogramját, így ez alól Király focisulija sem lehetett kivétel.

– Még ebben a nehéz időszakban is kötelességem azt mondani, nem fogunk változtatni. A 40 alkalmazottnak meg kell tartania a munkát, még akkor is, ha a takarítónőnek nincs mit megtisztítania annak ellenére, hogy a pályagondnoknak és a az edzőknek most nincs teendőjük – kezdte a Berliner Kurier című német lapnak Király Gábor – Labdarúgóként nőttem fel, tehát kemény munka, kitartás, akarat és fegyelem szükséges. Van még elég tennivalónk, hiszen segítünk a szülőknek, otthon pedig van néhány feladatunk a kertben és a garázsban, bevásárolni megyünk és a kutyát sétáltatunk.

Ha olyan gyakran jártál edzőtáborban, mint én, akkor nem számít, ha valaki azt mondja, otthon kell maradnod két vagy három hétig.

Most lassabban zajlik az élet, mint normális esetben, de ez a szabály most.

De mindennek van előnye. Gábor és felesége, Zsanett gyermekeikkel odahaza tanul. 19 éves lánya, Viktória pszichológiát tanul Bécsben, Mátyás szintén a szomszédos Ausztriában végzi a tanulmányait, és olykor 25 kilométert tesz meg busszal az iskoláig.

Jelenleg az e-tanulás van napirenden, ami elég jó működik. Most azok a dolgok, amik megérdemlik, hogy előtérben legyenek, egyre jobban felértékelődnek – tette hozzá a legendás kapus.