Nemrég megjelent spanyolországi sajtóhírek szerint az UEFA által felkínált 3000 belépőből csak mintegy 500-ra tart igényt a Sevilla a jövő heti, budapesti Európai Szuperkupa-döntőre. A Mundo Deportivo azt írja csütörtöki cikkében, hogy a spanyol drukkerek a vírushelyzet, a szigorú magyarországi szabályok és az utazási távolság miatt döntöttek úgy elsősorban, hogy többségében nem jönnek el a Puskás Arénába, ahol csapatuk a BL-győztes Bayern Münchennel találkozik majd.

Mint ismeretes, az UEFA 3000-3000 jegyet kínált fel a két résztvevő klubnak a budapesti arénába, két erősen elszeparált szektorba, ahová csak a német, illetve spanyol drukkerek ülhetnek be, méghozzá érvényes koronavírus-tesztek birtokában és egyéb szigorú feltételek mellett.

A vírushelyzet miatt érthető, hogy szigorú szabályok lépnek életbe a döntőn:

Komoly biztonsági intézkedések a budapesti Szuperkupa-döntőre – itt a részletes protokoll

A Sevilla-szurkolók létszámának megcsappanása miatt azonban felmerült annak a kérdése, mi lesz az így felszabadult mintegy 2500 belépővel, azt értékesíthetik-e a semleges, azaz a magyar drukkerek körében? 

A csakfoci.hu megkeresésére az MLSZ-nél azt a választ kaptuk, hogy ők maguk – és természetesen az UEFA – is értesültek már arról, hogy a lehetőségekhez képest jóval kevesebb spanyol szurkoló utazik majd a Szuperkupa-döntőre, ezt a Sevilla már a múlt héten jelezte az európai szövetség felé, azaz időben fel lehetett készülni a megváltozott létszámra. Viszont nincs szó arról, ahogyan a spanyol lap fogalmaz, azaz, hogy az Európa Liga-címvédő “visszaadja” a belépők nagyrészét, egyszerűen csak jóval kevesebbet, alig párszázat igényel a felkínált jegyekből.

Ami a felszabadult jegyek esetleges értékesítését illeti, azt a tájékozatást kapta honlapunk, hogy a szektorokat “az előzetes igények alapján” alakították ki.

Annyi bizonyos, hogy a Sevilla-drukkerek is egy teljesen elszeparált szektorban ülhetnek majd le, velük a semleges szurkolók sem érintkezhetnek, így kétséges, a kiesett 2500 belépő megszerezhető-e azon magyar drukkerek számára, akik az előzetes igénylés ellenére nem jutottak jegyhez.

A Bayern München oldalán, illetve szurkolóit tekintve nem merült fel hasonló változás: a bajor klubnál  az előzetes hírek szerint mind a 3000 jegy elkelhet, teljes létszámban érkezhet tehát a német szektor. A BL-győztes ráadásul gáláns ajánlatot is tett azoknak, akik belépőt vettek a Szuperkupa-döntőre, hiszen a klub fizeti a Budapestre utazó drukkerek kötelező koronavírus-tesztjeit.

A Bayern és a Sevilla szeptember 24-én (csütörtökön) 21 órától találkozik majd a budapesti Puskás Arénában.

Eldőlt: Ez lesz az első magyarországi meccs, ahol alkalmazzák a VAR-t