9 nap múlva, azaz szeptember 24-én rendezik az európai szuperkupa-döntőt, amelyen a Bayern München és a Sevilla csap össze. A mérkőzést az angol Anthony Taylor vezeti, asszisztensei és a VAR-csapat tagjai szintén Angliából érkeznek a mérkőzésre.

A 41 éves bíró az angol élvonalban a rutinosabb játékvezetők közé tartozik. Az előző idényben 7 BL- és 2 EL-meccsen működött közre. Pályafutása során 2015-ben angol Szuperkupa-döntőn fújta a sípot, és két FA-kupa-finálét is vezetett.

a Szuperkupa-döntőn lesz VAR, melyet az UEFA biztosít és üzemeltet.

Az már korábban eldőlt, hogy a Puskás Aréna teljes kapacitásának mintegy 30 százaléka lesz kihasználva, a két résztvevő klub szurkolói 3000-3000 jegyet kapnak, összesen pedig húszezer néző tekintheti meg a helyszínen a mérkőzést. A német és a spanyol drukkerek Magyarországra érkezésekor minden jegytulajdonost kötelező orvosi vizsgálatnak vetnek alá, ezen kívül egy angol vagy magyar nyelvű, 72 óránál nem régebbi negatív koronavírus-tesztre is szükségük lesz az érintetteknek.

A helyszínre kilátogató nézőknek maszkot kell viselniük, fertőtleníteniük kell a kezüket, tartaniuk kell egymástól a megfelelő távolságot és mindenkinek ellenőrzik a testhőmérsékletét. Korábbi hírek szerint az UEFA úgy akarja minimalizálni a fertőzésveszélyt, hogy egy mesterséges intelligenciát használó berlini cég rendszerét használhatja a stadion nyolc bejáratánál. A tervek szerint a bejáratoknál lévő konténerekben a mesterséges intelligenciával működő rendszer fogja mérni a szurkolók lázát, vizsgálja a szájmaszkokat, valamint a stadion belüli távolságtartást is ellenőrzi majd.

Szuperkupa: Mesterséges intelligencia léptetheti be a szurkolókat a Puskás Arénába – videó