Több ezer cikk született honlapunkon a most véget ért esztendőben. De vajon ezek közül melyik volt az a 10, amelyik a legtöbb emberhez eljutott? Afféle évzáróként összegyűjtöttük az elmúlt 12 hónap legolvasottabb cikkeit csakfoci.hu-n. A “végső győztes” kiléte számunkra is meglepetést hozott, 77 266-an olvasták az év legolvasottabb cikkét, összeállításunkból az is kiderül, hogy az írás nagy versenyben mely tartalmakat előzött meg. 

1. Olykor egy sajtótájékoztató is nagyot szólhat 

Az izlandi kapitány: Teljesen felőröltek minket a magyarok, nagyon jó csapatuk van

“Heimir Hallgrímsson szövetségi kapitány gratulált a mieinknek, mert nagyon jó csapatunk van. A hangulat nagyon rossz volt az öltözőben, senki sem gondolta, hogy a végén kapunk gólt. Nagyon csöndes volt az öltöző. Portugália ellen is egy pontot szereztünk, a magyarok ellen is, de ez a döntetlen már nem olyan értékű számunkra.”

2. A Fradi kispadján is ülő tréner az Eb és a kapitányok kapcsán szólalt meg

A magyar edző megdöbbentő vallomása: Gyengék vagyunk, megélhetési edzők

A korában a Fradi kispadján is ülő tréner az Eb és a magyar válogatott, illetve kapitányai kapcsán szólalt meg.

3. A lengyelek alaposan “felhergelték” a románokat – ezzel:

“Ria, Ria, Hungária” – ez akasztotta ki a román drukkereket a lengyelek ellen

Mint arról beszámoltunk, már az első félidőben kitört a botrány a péntek esti bukaresti vb-selejtezőn, a két nem éppen baráti viszonyban lévő szurkolótábor között.

4. Nem volt túl népszerű az ellenünk 11-est ítélő bíró

Szétszedték a lefújás után az izland-magyar meccs bíróját

A bíró a 39. percben igencsak könnyű síppal ítélt meg egy tizenegyest az izlandiak javára, és összességében sem a magyaroknak kedvezett. Mindezt a játékvezetőkkel foglalkozó World Refree szakportál is kiemelte a meccs utáni értékelésében, amelyben igencsak negatív véleménnyel van a teljesítményéről.

 

5. A fiatal játékos emberi gesztusának volt visszhangja

Megható: Egy szurkoló elkérte Nagy Ádám mezét – ez történt utána: fotók

Egy kiváló képsorozat a Svájc elleni meccs után.

6. Amikor még a hivatalos bejelentés előtt bemutattuk a Spíler TV-t

Nem sportadó közvetíti majd a Premier League-et – minden az új csatornáról

Pár napja beszámoltunk arról az értesülésről, mely szerint eldőlt, hogy a Premier League közvetítési jogai nem maradnak az eddigi jogtulajdonosnál, a DigiSportnál, és a jövőben a TV2 csoport birtokolja majd ezeket. Az angol bajnokság rajtja viszont rendkívül közeli, szombaton kerül sor az első fordulóra, viszont a tervezett közvetítésről és a meccseket közvetítő csatornáról egyelőre nagyon keveset tudni.

7. A Lovrencsics előszerződéséről szóló információnk sokakhoz eljutott

A Fradi leigazolja a magyar válogatott egyik játékosát

A csakfoci.hu információi szerint Lovrencsics Gergő előszerződést írt alá a Ferencvárossal, így a magyar válogatott szélső a bajnoknál folytatja. Az nem titok, hogy a Ferencváros érdeklődése Lovrencsics Gergő iránt már hosszabb ideje témát jelent a sajtóban, honlapunk információi szerint viszont eldőlt, hogy a magyar válogatott szélső a zöld-fehéreknél folytatja.

8. Nem volt túl szép látvány

Gusztustalan karikatúra készült a magyar Eb-kiesésről – fotó

Túllőttek a célon.

9. Szalai vs. Fellaini – azóta már kibékültek

Bunkóság a köbön: Ezért akadt ki Szalai Ádám Fellainire – videók

Szalai Ádámnak ezúttal is hálátlan feladat jutott a belga védők között, óriásit harcolt a vasárnapi nyolcaddöntőn is a támadó, aki a találkozót követően nagyon szomorúan értékelt az M4-nek.

10. E nélkül nem lenne teljes a lista

Szalai, a gólos köcsög és C. Ronaldo – videón az Eb legviccesebb sajtótájékoztatója

Még a magyar-portugál Eb-csoportmeccs előtti sajtótájékoztatón zajlottak le talán az egész Európa-bajnokság – magyar szempontból mindenképpen – legviccesebb pillanatai. Az ott elhangzottakról már korábban is lehetett olvasni, most videón meg is nézhető a vicces jelenet.