Ahogy arról a csakfoci.hu egy romániai videó és beszámoló alapján hírt adott, a bukaresti FCSB (az egykori Steaua) szurkolói és játékosai magyargyalázó rigmusokat is énekelve ünnepelték meg a Román Kupa döntőjében, a Sepsi OSK ellen aratott 1-0-s győzelmüket.

Az esetet azonban a székelyföldi csapat sem hagyta szó nélkül, hivatalos, magyar és román nyelven is megjelent klubközleményt adtak ki csütörtökön, a helyi szövetség fellépését követelve. Ezt idézzük az alábbiakban.

“Sepsi OSK: nem a diszkriminációra!

A Sepsi OSK vezetősége mélységes csalódással vette tudomásul, hogy továbbra sem szűnnek a csapatunkat célzó idegengyűlölő, xenofób szurkolói megnyilvánulások.

Lapértesülések szerint a Román Kupa döntőjét követően a győztes FCSB szurkolói magyarellenes rigmusokkal ünnepelték a Sepsi OSK elleni sikert, de az esetről készült videofelvételen az is látszik, hogy a bukaresti csapat játékosait sem zavarták az uszító megnyilvánulások.

A Sepsi OSK elítéli a szélsőséges megnyilvánulások jelenlétét a sport világában és arra kéri az illetékes hatóságokat, hogy hozzák meg a megfelelő büntető intézkedéseket. A FCSB klubtól pedig elvárjuk, hogy nyilvánosan is határolódjon el az esettől.

A Sepsi OSK reményét fejezi ki, hogy a jövőben a klubok olyan intézkedéseket foganatosítanak, amelyek toleranciára és a különböző közösségek tiszteletben tartására ösztönzik a szurkolókat.”

Sepsi OSK: Stop discriminării!Conducerea Clubului Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a luat act cu consternare despre faptul că…

Közzétette: Sepsi OSK – 2020. július 23., csütörtök