Összesítésben 5-1-el jutottatok tovább a következő körbe. Milyen volt belülről a Ferencváros elleni mérkőzés?

Tudtuk, hogy az odavágó után nehéz meccs vár ránk. Annak ellenére, hogy egy héttel ezelőtt 1-1-et játszottunk, és ma (kedden – a szerk.) rajtunk volt a nyomás, azt mondhatom, aktívabban kezdtünk, lendületesen játszottunk, helyzeteket alakítottunk ki, és ennek meg lett az eredménye, hiszen Ademi vezetéshez juttatott minket. A vezető gól után nem álltunk meg, és bár a Ferencvárosnak is voltak ziccerei, azonban a gólokat mi szereztük a folytatásban. Megérdemelten jutottunk tovább.

A 16. percben megszereztétek a vezetést, azonban helyzeteket is hagytatok ki. Milyen utasítással küldött ki az edzőtök a folytatásra?

Jobbára nyugtatott minket, ugyanakkor kérte, ne izguljuk el a befejezéseket és ne dőljünk hátra, hiszen nincs még lefutva a mérkőzés.

Nyomatékosította bennünk, hogy képesek vagyunk megszerezni a második gólt, és ha újra betalálunk, akkor jönni fognak a továbbiak is.

Olmo mindkét meccsen eredményes volt

A két mérkőzésen összesen két gólt szereztél és a csapatod egyik legjobbja voltál. Hogyan értékeled a mostani teljesítményed?

A mostani sikert csapatként értük el. Boldog vagyok, hogy ma (kedden – a szerk.) betaláltam, de ez a csapattársak nélkül nem jött volna össze.

Rengeteget dolgoztunk a középpályán és kihasználtuk az ellenfél hibáit. Részben ennek is köszönhető ez a nagyarányú győzelem.

A négy gól jelentette a két csapat közti különbséget?

A kiállítás után már könnyebb dolgunk volt, hiszen addig a Ferencvárosnak is meg voltak a lehetőségei a gólszerzésre, többek között az ellenfél 18-as számú játékosa (Sigér Dávid – a szerk.) a kapufát találta el. Ha az egy kicsit beljebb megy, teljesen más mérkőzés kezdődik. Ki tudja, hogyan alakult volna a meccs hátralévő része.

Odahaza Horvátországban sokakat foglalkoztat a jövőd, és a hírek szerint számtalan topklub érdeklődését felkeltetted. Lehet valamit tudni konkrétat, hol folytatod?

Tudom, hogy a Dinamo-szurkolók szeretnék, hogy maradjak, de a folytatásról egyelőre nem szeretnék nyilatkozni. A tavalyi idényem jól sikerült, a Dinamóval bajnok lettem és az Európa Ligában is a nyolcaddöntőig meneteltünk. Még nem döntöttem el semmit – mondta sejtelmesen Olmo.

LENKÓ PATRIK

BL: “A Dinamo szétzúzta a magyarokat; varázslatos éjszaka” – így értékelték a horvát lapok a Fradi-verést