“Ma este Pest a miénk lett! A Dinamo szétzúzta a magyarokat és elért a Paradicsomba!” – kezdte beszámolóját a Vecernji.hr. A horvát lap kiemeli, a Dinamo ismét Olmo nagyszerű teljesítménye után került előnybe, hiszen az első találatnál parádésan ugratta ki Ademit. Hozzátették, a második gól után már tiszta volt, hogy csoda kell a Ferencváros továbbjutásához, Olmo és Ademi azonban gondoskodott arról, hogy ennek a lehetősége meg se forduljon a hazaiak fejében.

“Varázslatos éjszaka volt, akárcsak 1997-ben Zürichben” – írja címében a 24sata.hr, utalva a 22 évvel ezelőtti nemzetközi kupamérkőzésre, amikor a Dinamo hazai pályán 4-4-et játszott a Grasshoppers ellen, majd idegenben 5-0-ra nyert. Hozzáteszik, ezúttal ugyan “csak” 4-0-ra diadalmaskodtak, de így is a klub történelmének egyik legnagyobb győzelmét aratták.

“Nagyszerű Dinamo-győzelem, a legjobb választ adták azoknak, akik kételkedtek a hazai döntetlen után” – írja a Jutarnji.hr, amely a csapatkapitány, Arijan Ademi sokatmondó nyilatkozatát is idézi.

Reálisan nézve is teljesen megérdemelten jutottunk tovább. A két mérkőzésen 52 kapura lövési kísérletünk volt, ebből 25 kaput is talált. Kell ennél többet mondanom?

“Ez az, amit a Dinamo igazán tud Európában” – dicséri a zágrábiakat egy másik cikkében a Jutarnji, amely már a lehetséges kalapbeosztásokat is előrevetíti a BL-csoportokat illetően.

BL: “Pályafutásom három legkedvesebb győzelme közé tartozik” – a Dinamo edzője tudta, hogyan juthatnak tovább