A Serie C-ben szereplő Messina a hétvégi Turristól elszenvedett 5-0-s zakó után menesztette Ezio Capuano vezetőedzőt – írja a La Repubblica.

A szicíliai gárda 18 mérkőzésen mindössze 13 pontot gyűjtött az idei kiírásban, ezzel az utolsó, 20. helyet foglalja el. Capuano alatt a csapat az utolsó 6 meccsén mindössze egy pont szerzett, illetve a legutóbbi 9 meccsükből 7 alkalommal nem sikerült az ellenfél kapujába találniuk.

A portál úgy tudja, az egyik jelölt a vezetőedzői posztra nem más, mint Giovanni Costantino, akit idén októberben menesztett az MTK Budapest. Costantino 5 évig a magyar válogatottnál Marco Rossi stábjának is tagja volt (akárcsak a Honvédnál és a DAC-nál), mint másodedző és videóelemző.

Innen a nyári Európa-bajnokság előtt távozott, miután elfogadta az MTK ajánlatát.

A lap értesülései szerint a 37 éves olasz tréner nyitott lenne a kiesőjelölt kispadjára, már csak érzelmi okokból is, hiszen maga is messinai születésű. A klub másik kiszemeltje a csapat korábbi edzője, Raffaele Novelli lenne. Az új edző kinevezéséig a korábbi másodedző, Ezio Raciti irányítja az együttest.

Az Eb-n parádézó Schäfer lett az év férfi labdarúgója