Halmosi Péter kontraktusa tavaly június 30-én lejárt a zöld-fehéreknél és mivel nem hosszabbították meg szerződését, a középpályás idén januárban bejelentette, hogy felhagy a profi futballal. A 41. életévében járó korábbi 35-szörös válogatott futballista azonban akkor már jelezte, alsóbb osztályban szívesen játszana tovább.

A vaol.hu cikke szerint meg is találta csapatát, miután aláírt az osztrák negyedosztálynak megfelelő Landesligában szereplő, narancssárga-feketében játszó UFC Markt Allhau együtteséhez. A település mintegy ötven percre fekszik Szombathelytől.

Miután megjelent az újságokban, hogy abbahagyom a profi focit, rengeteg magyar megyei I-es és osztrák csapat megkeresett – mondta Halmosi Péter.

Végül a nyárig, azaz a bajnokság végéig az osztrák Landesligában szereplő Markt Allhau-hoz írtam alá. Újdonsült csapatom jelenleg a kiesés ellen küzd, de csupán egy pontra van a bentmaradó helytől.

Egy magyar csapattársam van, de három horvát és egy szlovák futballista is erősíti a csapatot. Heti három edzésre és a meccsekre járok ki. Csapattársaim tudják ki vagyok, az osztrák újságok is nagy terjedelemben foglalkoztak az átigazolásommal. Fiatal az együttesünk, a gárda nagy része 24-25 éves. Már három edzőmeccset játszottam, voltam védekező középpályás, bal oldali középpályás és szerepeltem az ék mögött is. Habár játékban korábban sokat kihagytam, fizikálisan nincs gondom –szeptember végéig edzésben voltam – és szerintem legkésőbb egy hónap múlva minden téren utolérem magam. A bajnokság március 6-án kezdődik, nyilván az a célunk, hogy bentmaradjunk a bajnokságban, amiben fontos szerep jut nekem is – mondta a megyei lapnak az egykori válogatott futballista.

Halmosi kőkemény nyilatkozata a Haladásról és tulajdonosairól: “Ide komolyabb befektetőt így nem lehet hozni”