Honlapunkon is beszámoltunk arról, hogy Halmosi Péter a múlt héten bejelentette visszavonulását, miután a nemrégiben kinevezett új ügyvezető és a Mátyus János által vezetett szakmai stáb sem tartott igényt a 40 éves játékosra.

A rutinos szélső azután került ki a szombathelyiek keretéből, miután az egyik edzésen megrúgta akkori csapattársát, Funsho Bamgboyét, és bírálta a Haladás tulajdonosait is.

Ha a Haladás szóba kerül, akkor mindig intenzív érzelmek törnek elő belőlem, nehéz higgadtan nyilatkozni. Az elmúlt egy hétben egyfolytában szól a telefonom, hívnak barátok, ismerősök, és egytől-egyik kiállnak mellettem, és fájlalják, hogy így kellett befejeznem a Haladásnál a pályafutásomat. Nagyon komoly üzletemberek, befolyásos sportszakemberek is kerestek a fővárosból vagy Debrecenből, és ők is értetlenségüket fejezték ki a kialakult helyzet miatt. Aztán nagyon kedves gesztusnak tartom, hogy a múlt pénteken dr. Nemény András polgármester úr is kitüntetett a város nevében. Azt gondolom, hogy összességében ez a történet nem is elsősorban rólam szól, hanem a Haladásról, amelynél most nem jó irányba haladnak a dolgok – kezdte Halmosi Péter a savariaforum.hu-nak.

A portál szembesítette Halmosit azzal a ténnyel, nem tesz jót a csapatnak a kialakult helyzet, miszerint napok óta ez a konfliktus foglalkoztatja a Haladás-szurkolókat.

Megértem, hogy a szurkolókban és összességében a futballt szerető közönségben nem biztos, hogy jól csapódnak le az elmúlt napok eseményei, de én mindig kiálltam az igazamért. Ami a szívemen, az a számon.

Világéletemben elmondtam a véleményemet, még játékos koromban is többször felemeltem a szavam, ha a Haladással szórakoztak. Tulajdonképpen most is ez történt, kifejtettem, hogy milyen problémákat látok, és azért természetesen rosszul esett az is, hogy Király Gabitól és tőlem sem búcsúzott tisztességesen az a klub, amelyik mindkettőnknek az életét jelentette.

Végül elmondta, nem ajánlgatja magát, mert a családja megélhetése biztosítva van.

Félreértés ne essék, én nem kínálgatom magam, nem kopogtatok munkáért. Szerencsére a családom megélhetése garantált, vannak befektetéseim, tehát nem a fizetésért akartam segíteni a Haladáson. Hónapokkal ezelőtt lenyilatkoztam, hogy ha kellek a Halinak, akkor számíthatnak rám. Az elmúlt két évtizedben szereztem annyi szakmai tapasztalatot, amelyet meggyőződésem, hogy tudná a klub kamatoztatni. A jelenlegi tulajdonosi kör, ha erre nem tart igényt, akkor ez van, elfogadom a döntésüket. Ugyanakkor az eredmények, pontosabban az eredménytelenség nem azt bizonyítja, hogy minden rendben van a nagycsapatnál. Séllei Árpival, a jelenlegi ügyvezetővel többször egyeztettünk, ám neki is csak azt tudtam mondani, hogy

amíg a tulajdonosi viszonyok nem változnak a klubnál, addig ide komolyabb szponzort, befektetőt nem lehet hozni

– tette hozzá.