Ítéletet hozott a nagyszombati kerületi bíróság Lukas Cmelik, a DAC 24 éves szlovák támadója ellen, akit pénteken hajnalban rendőrök állítottak meg. A labdarúgó ellen ittas állapotban elkövetett járművezetés miatt indult eljárás.

Jana Kondákorová, a nagyszombati kerületi bíróságok szóvivője dac.parameter.sk-nak közölte, hogy az illető két hónap börtönbüntetést kapott egy évre felfüggesztve. Ez azt jelenti, hogy

egy év próbaidőn van, ez idő alatt nem követhet el semmilyen hasonló cselekményt, ellenkező esetben le kell ülnie a most kiszabott büntetést.

Lukas Cmeliket emellett 16 hónapra eltiltották a járművezetéstől is. Mivel a bíróság által kiadott büntetőparancs ellen nem fellebbeztek, az mostanra jogerőssé vált.

Cmeliket múlt héten pénteken hajnalban rendőrök állították meg a dunaszerdahelyi Nagyabonyi úton. Martina Kredatusová kerületi rendőrségi szóvivő megerősítette a portál értesüléseit, miszerint a DAC játékosa ittasan vezetett. Közölte azt is, hogy a rendőrök azért állították meg a fiatal férfit, mivel észrevették, hogy nincs bekötve a biztonsági öve.

A szonda 0,70 mg/l alkoholt mutatott ki a leheletében, ami 1,46 ezreléknek felel meg, ez pedig már büntetőjogi felelősségre vonással jár.

A rendőrök az eset után őrizetbe vették, majd szupergyors eljárás keretén belül, ittas állapotban elkövetett veszélyeztetés ügyében állították bíróság elé. Ez azt jelenti, hogy 48 órán belül megszületett az ítélet is.

A klub egyelőre nem kommentált

A dac.parameter.sk megkereste a klubot az esettel kapcsolatban, de nem kívánták kommentálni az új vezetőedző, Bernd Storck hétfői sajtótájékoztatóján sem.

Jan Van Daele sportigazgató csupán annyit közölt, hogy Čmelíknek június 30-ig van érvényes szerződése.