A csakfoci.hu is beszámolt arról, hogy az Érdi VSE 17 éves labdarúgója, Nagy Richárd annak a közel húszfős társaságnak a tagja volt, akik a sikeres érettségit ünnepelték. A tízméteres zuhanást a fiatal játékos ugyan túlélte, de a gerince mellett a nyakcsigolyája is eltörött, az agyában pedig vérömleny keletkezett. A János Kórház orvosai hiába küzdöttek, a fiatal labdarúgónál beállt az agyhalál.

A fiatal focistát nyolc napig kezelték életveszélyes, válságos állapotban, majd május 18-án, hétfőn a szervezete feladta a harcot.

Kedden délelőtt az Érdi VSE közösségi oldala rendkívül szomorú hírről számolt be:

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy tragikus hirtelenséggel elhunyt az Érdi VSE 17 éves tehetsége, Nagy Richárd. Már kisgyermekkora óta lehetett tudni, ebből a gyermekből sportoló lesz. Nem véletlen, hogy tanulmányait a Batthyány Sportiskola testnevelés tagozatán kezdte, hiszen a tanárok hamar felismerték a sport iránti rajongását, érzékét, ösztönét. Eleinte ugyan tollaslabdában alkotott maradandót, a diákolimpiákon is szépen menetelt, ám végül a labdarúgás mellett döntött. Az Érdi VSE-ben szakosztályt váltva labdarúgóinknál is hamar kitűnt tehetsége, ennek köszönhetően lehetőség nyílt számára, hogy a felnőtt csapatban is egyre inkább nagyobb szerep háruljon rá, már több felkészülést is végigcsinált Limperger Zsolt együttesénél. Ki tudja, talán a következőt is ott kezdte volna… Az élet azonban mérhetetlenül hamar elragadott tőlünk egy csupaszív tehetséget, aki rajongott a sportért, a labdarúgásért. Klubunk egy kiváló csapattársat, labdarúgót, barátot vesztett! Legyen neki könnyű a föld! Köszönünk minden felejthetetlen pillanatot, amit a pályán okoztál nekünk! Reméljük, a mennyei pályákon tovább rúgod a bőrt, Ricsi!

Nyugodj békében!

Részvétünk a családnak!

Kedves hozzátartozók, barátok, csapattársak!Május 20-án, reggel 8 órától gyertyagyújtással emlékezünk meg tragikusan fiatalon elhunyt tehetségünkről, Nagy Richárdról az Ercsi úti Sporttelep bejáratánál!

Közzétette: Érdi VSE – 2020. május 19., kedd

Nagy Richárd Krisztián a budapesti Goldball ’94 FC-ben kezdte pályafutását, majd megfordult a Vasas Kubala Akadémián is, ahonnan az érdi Asterix SC-hez vezetett az útja. A 2015/16-os idényben az Érdi VSE-hez került, ahol végigjárta a korosztályos csapatokat, majd tavaly szeptemberben a kispadra is leülhetett az NB III-as Komárom ellen 2-0-ra megnyert bajnokin.

Szörnyű eset: Kizuhant az ablakon a 17 éves magyar focista – beállt nála az agyhalál