A 17 éves Richárd annak a közel húszfős társaságnak a tagja volt, akik a sikeres érettségit ünnepelték. Az eddig tisztázatlan körülmények között történő tízméteres zuhanást a fiatal játékos ugyan túlélte, de a gerince mellett a nyakcsigolyája is eltörött, az agyában pedig vérömleny keletkezett. A János Kórház orvosai hiába küzdöttek, a fiatal labdarúgónál beállt az agyhalál, ami visszafordíthatatlan folyamat – írja a Foci a köbön.

Édesapja az intenzív osztály folyosóján azért fohászkodott, hogy focista fia túlélje a tízméteres zuhanást, de sajnos hiába.

Beszáguldottam a János kórházba, ahol azt mondták: búcsúzzak el Ricsitől. Élet és halál között lebeg a fiam, eltört a nyak­csigolyája, a gerince, a tüdeje olyan súlyosan roncsolódott, hogy géppel lélegeztetik. Ráadásul betört a koponyája, vérömleny keletkezett az agyában, amit próbálnak eltávolítani. Megpuszilgattam a kisfiamat, kértem tőle, hogy Ricsikém, most nagyon küzdjél, gyere haza hozzánk! – mondta sírva az édesapa a Blikknek.

Nagy Richárd Krisztián a budapesti Goldball ’94 FC-ben kezdte pályafutását, majd megfordult a Vasas Kubala Akadémián is, ahonnan az érdi Asterix SC-hez vezetett az útja. A 2015/16-os idényben az Érdi VSE-hez került, ahol végigjárta a korosztályos csapatokat, majd tavaly szeptemberben a kispadra is leülhetett az NB III-as Komárom ellen 2-0-ra megnyert bajnokin.