Az esemény kezdetén beszédet mondott Nógrádi Tibor, az MLSZ Csongrád megyei igazgatója, majd megemlékeztek a nemrég elhunyt korábbi futballistáról, Kun Lajosról. A pálya mellett mécsesekből a Szeged feliratot formázták meg a szervezők, majd következtek az utolsó mérkőzések a stadionban – írja a csfoci.hu.

A nap során a SZEOL öregfiúk, az FK Szeged, az FK Szeged öregfiúk, valamint a szurkolók csapata játszott egymással. Az utolsó sípszó felharsanását követően a résztvevők közösen összeálltak a kanyarban, és a szurkolói drapériák előtt énekelték együtt a jól ismert, régi szurkolói dalokat.

A Felső Tisza-parti stadion 1951-ben nyitotta meg kapuit, játszott itt az Aranycsapat, a Ferencváros 30 ezer szurkoló előtt győzött Albert Flórián góljával, de 1991-ben az akkori BEK-címvédő Crvena Zvezdának is átmeneti otthont adott a délszláv háború miatt a létesítmény.

Az elmúlt nagyjából két évtizedben jobbára csak NB III-as és megyei mérkőzéseket rendeztek már csak az egykori futballszentélyben.

Mindeközben hamarosan befejeződik az új szegedi stadion – a Szent Gellért Fórum – építése, amely Magyarország első egyházi fenntartású sport és ifjúsági központja lesz. A többfunkciós komplexumot Plácido Domingo koncertjével avatják majd fel augusztus 28-án. A 8000 fős lelátóval rendelkező labdarúgó-stadion az UEFA legmagasabb, 4-es előírásainak megfelelő, így nemzetközi mérkőzések rendezésére, illetve Bajnokok Ligája- és Európa-liga-selejtezők lebonyolítására is alkalmas lesz majd.

?Utoljára zúgtak a szurkolói dalok a Felső Tisza-parti stadionban. ?⚫️

Közzétette: Csfoci.hu – 2019. július 20., szombat