Az ETO FC Győr június 17-én orvosi vizsgálattal kezdi meg a felkészülést Győrött. A tervek szerint július végén-augusztus elején az ETO Parkban edzőtáborozik Dzsudzsák Balázzsal az Al-Ittihad Kalba és előkészületi mérkőzésen az ETO-val is megmérkőznek – számolt be a Kisalföld.

Ha valóban létrejönne Dzsudzsák győri pályára lépése, a magyar válogatott csapatkapitánya majd egy évtized után térhetne vissza ellenfélként magyar pályára. A Transfermarkt statisztikája szerint

a szélső legutóbb (tétmeccsen legalábbis) 2010 októberében szerepelt magyar klub ellen, Magyarországon,

akkor épp a volt csapatát, a DVSC-t győzte le (2-1) a Puskás Ferenc Stadionban megvívott Európa Liga-csoportmeccsen a Dzsudzsákot foglalkoztató holland PSV Eindhoven. Dzsudzsák a mindent eldöntő második találatban benne volt: a tarkóján megpattanó labda hivatalosan Reis érintésével jutott a hálóba. A “visszavágón” pedig gólpasszal járult hozzá a fiatal légiós a hollandok 3-0-s sikeréhez.

A statisztikák szerint ugyanakkor Győrben, ellenfélként még soha nem lépett pályára a 32 éves futballista: még a DVSC játékosaként járt ugyan a Rába partján, de csak kerettag volt, becserélésére nem került sor.  Csak Debrecenben játszott (két) meccsen az ETO ellen.

Rossi: “Dzsudzsák az egyetlen, akinek már csak a válogatott számít”