Magyar dupla is kellett a történelmi sikerhez

Ahogy arról beszámoltunk, a dunaszerdahelyi DAC a szlovák élvonal felsőházi rájátszásának utolsó fordulójában 4-0-ra kiütötte a Ruzomberok (Rózsahegy) csapatát idegenben, ezzel eldőlt, hogy Marco Rossi csapata a dobogón zár a Fortuna Ligában, így kvalifikálta magát az Európa Liga 2018/2019-es kiírásába is. A DAC 25 évet követően szerepelhet a nemzetközi porondon.

MFK Rózsahegy – FC DAC 1904 0-4 (Vida K. 19., 54., Ljubičić 30., Bayo 40.)

DAC: Macej – Záhumenský, Šatka, Huk – Davis (Zivkovic), Simon, Ljubičić, Koštrna, Herc – Bayo (Pačinda), Vida K. (Divković)

Mint írtuk, a magyar Vida Kristopher kiváló teljesítménnyel járult hozzá a győzelemhez, előbb gólt lőtt, majd gólpasszt adott, és a szélső szerezte a találkozót lezáró negyedik találatot is (0-4). Vidát a 65. percben lecserélték, Mervó Bence a kispadon ült, Kalmár Zsolt pedig eltiltása miatt nem volt ott a meccskeretben – a mérkőzést követő hatalmas ünneplésen persze már ő is részt vett “civilben”.

Rossi: “Azt mondtam, hogy nem tudok úszni, de ez nem igaz”

Az óriási sikert is értékelő Marco Rossi a meccs után visszatért egyik korábbi nyilatkozatához is: az olasz szakvezető az előző forduló után azt mondta, ha a DAC innen lemarad az Európa Ligáról, előbb neki, majd a játékosoknak sorban a Dunába kell ugraniuk.

Nem kell a Dunába ugranunk! Egyébként azt mondtam, hogy nem tudok úszni, de ez nem igaz, jó úszó vagyok. A fiam élvonalbeli vízilabdázó Olaszországban, én tanítottam meg úszni. Jól megtanult, engem is felülmúlt

Mindenekelőtt köszönetemet szeretném kifejezni a stábunknak, realizációs teamünknek, egyszersmind a játékosoknak azt, hogy nemcsak magas színvonalon játszó futballisták, hanem jó emberek is. Hasonlóan köszönettel tartozom a klub vezetésének és a szurkolóknak, akik csaknem az egész idény alatt a csapat tizenkettedik játékosa voltak. Elképesztő módon támogattak bennünket, amiért meg is érdemelték az európai kupaszereplést érő helyezést. A meccs elején kissé feszültek voltunk, de nagyon sokat számított, hogy az első és a második adandó helyzetünkből is sikerült betalálnunk. (Új Szó / Paraméter)

A meccs összefoglalója:

DAC-fieszta a stadiontól a stadionig

Rögtön a lefújás után elkezdődött a dunaszerdahelyi csapat ünneplése. A szurkolók Rossit is éltették, az együttes szlovák játékosai, illetve légiósai pedig a magyar rigmusokra tomboltak.

🔥🔥🔥 Európa🔥🔥🔥

Közzétette: DAC 1904 – 2018. május 19.

Amikor a csapat visszaért Dunaszerdahelyre, a buli a szurkolókkal együtt már a busznál folytatódott, a MOL Arénához futott be az EL-induló gárda éjfél előtt.

💛💙 #celebration #europaleague #dacfans💛💙 #bestfans #players #singing #chants #dreamcametrue #molarena #dac1904 #hajradac

Közzétette: DAC 1904 – 2018. május 19.