Mint ismeretes, szombaton a Honvéd nagyszabású búcsúmérkőzéssel köszönt el a Bozsik-stadiontól. A jeles napon 3-3-as döntetlen született Honvéd-játékosok egymás elleni meccsén, amelyen olyan kispesti legendák is pályára léptek, mint Esterházy Márton, Disztl Péter, Garaba Imre, Sallai Sándor, Gálhidi György, Bánfi János, Pisont István, Hamar István, Dajka László valamint Kovács Kálmán is.

A névsorban előzetesen Détári Lajos neve is ott szerepelt, de a korábbi világválogatott játékos nem jelent meg az emlékezetes eseményen, hiába keresték a szurkolók. Döme kimaradását egykori csapattársa, Esterházy Márton is megjegyezte, akivel négy éven keresztül együtt játszottak a Honvédban 1980 és 1984 között.

Nem tudjuk, hogy miért nem jött el. Lehet megsértődött, hogy nem vele plakátolták ki az eseményt. Pedig előzetesen megígérte, hogy eljön. Döme egy volt közölünk. Tudtuk, hogy nagyon jó játékos, de nagyon sokat köszönhet ennek a társulatnak. Ezt ő is jól tudja, lehet egy kicsit feledékeny – mondta a Ripostnak Esterházy.

A történtek után a lap megkérdezte a korábbi klasszist a távolmaradásának okáról.

Nem úgy volt ez megszervezve, ahogyan ezt kellett volna. Ebben azért úgy minden benne van. Lezajlott a búcsúztató, minden rendben volt. Az, hogy én nem voltam ott, nem hiszem, hogy olyan egetverő probléma lett volna – nyilatkozta az 55 éves Détári.