Mint arról Légióskörképünkben is beszámoltunk, Kalmár Zsolt két góljával győzött 2-1-re a DAC a Zilina (Zsolna) otthonában vasárnap, ezzel eldőlt, hogy a sárga-kékek történetük legjobb bajnoki helyezését elérve a második helyen zárják a Fortuna Liga küzdelmeit.

A hazaérkezésekor azonnal nagy ünneplést tartó DAC szakvezetőjét, a tavaly nyáron kinevezett német Peter Hyballát a profutbal.sk faggatta a siker okairól. A tréner elődje, Marco Rossi is szóba került az értékelés során.

Ez egy rendkívül különleges siker a számomra. A múlt évben, Németországból jöttem ide, több mint tíz csapatnál dolgoztam ezt megelőzően. Voltak szép eredményeim az utánpótlásban, 19 éves korig, a felnőttekkel is értem el sikereket, de eléggé egyenletes volt az eddigi pályám. Marco Rossi személyében egy jó edzőtől vettem át a csapatot, de sok változtatást hajtottunk végre. Az előző év eléggé zajos volt, megváltoztattuk a csapat játékstílusát, de változott az átlagéletkor, az összetétel is. Nagyon büszke vagyok a stábom által elvégzett munkára, ez az egész nem csak Peter Hyballáról szól, hanem az edzőkről, az orvosi csapatról, a játékosokról is ugyanúgy. Hatalmas siker ez a számunkra – mondta a szakember.

Aki külön kitért a Zsolna elleni találkozót (is) eldöntő magyar válogatott alapemberére, Kalmár Zsoltra is.

Ő egy nagyszerű játékos, remek a cselezőkészsége, nagyszerűen cselez. Másrészről azonban lusta és unszolni kell. De őt tartom az egész Fortuna Liga legkreatívabb játékosának, akiknek van annyi sárgája is az idényben, hogy elmondható lehessen, hogy egy igazi harcos is egyben. Tudjuk, hogy több ajánlata is van a nyárra, le is ültünk a múlt héten, hogy tárgyaljunk a jövőjéről. Zsolt jól érzi itt nálunk magát, tetszik neki az itteni futballkörnyezet. Hiszek abban, hogy velünk marad majd, nagyon fontos játékos a számunkra – tette hozzá.