Az UEFA (Európai Labdarúgó Szövetség) Európa legnagyobb labordiagnosztikai vállalatát, a SYNLAB-ot választotta a 2020/2021-es szezonra kizárólagos labordiagnosztikai szolgáltatójának a SARS-CoV-2 tesztelésére. Mivel továbbra is csak negatív PCR eredménnyel rendelkező játékosok vehetnek részt a mérkőzéseken, a SYNLAB és az UEFA szigorú tesztelési eljárást dolgozott ki annak érdekében, hogy a lehető legbiztonságosabb környezetet teremtse meg a pályára lépés előtt.

„A játékosok, a szakmai stáb, a játékvezetők és a stadionban dolgozók egészségének biztosítása a legfontosabb szempont számunkra. Ezért örömmel lépünk partnerségre egy olyan iparágvezető vállalattal, mint a SYNLAB, amely segítséget nyújt nekünk abban, hogy a lehető legnagyobb biztonságban rendezhessük meg a mérkőzéseinket” – mondta Giorgio Marchetti, az UEFA főtitkár-helyettese.

Az UEFA rendezvénysorozataiban érintett minden magyar klubcsapat, valamint a felnőtt és az összes korosztályos válogatott PCR vizsgálatát a SYNLAB hazai leányvállalata végzi Kelet-Európa legnagyobb laboratóriumában, a 2019-ben átadott SYNLAB Budapesti Központi Laboratóriumban.